MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti İzmir'de 2. Bölge'ye marka iş adamı
Politika
21 Mayıs 2018 Pazartesi 20:42

İYİ Parti İzmir'de 2. Bölge'ye marka iş adamı

İYİ Parti İzmir'de milletvekili aday listeleri belli olurken listelerde dikkat çekici isimler yer aldı. Parti'nin ikinci bölge ikinci sıra adayı Ege Bölgesi'nin önemli iş adamlarından Mustafa Kerpişçi oldu.

İYİ Parti Milletvekili aday listelerini YSK'ya sundu. İYİ Parti'nin ikinci bölge birinci sıradaki adayı beklendiği gibi İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili olan Aytun Çıray oldu. Listedeki en büyük sürprizlerden biri İzmir ikinci bölge ikinci sırada yaşandı. Ege Bölgesi'nin önemli yatırımcı ve girişimcilerinden Mustafa Kerpişçi ikinci sırayı aldı. Kerpişçi özgeçmişiyle dikkat çekti.

Aydın'lı bir ailenin ferdi olan Mustafa Kerpişçi, 2 Ağustos 1954'de Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.

1976 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi'nde İşletme dalında lisansüstü eğitim yaptı. 

Askerlik hizmetini Genelkurmay Başkanlığı karargahında tamamladıktan sonra iş hayatına İstanbul'da özel sektörde üst düzey yönetici olarak başladı. 10 yıllık profesyonel çalışma hayatından sonra, Platform İnşaat Ticaret Ltd. kurucu ortağı olarak ticaret hayatına girdi. 

Kerpişçi, 1990-99 yılları arasında, ortağı olduğu şirket ile Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yap-işlet-devret sistemiyle tüm tesislerinin yeniden yapılandırılmasını gerçekleştirdi.

Aynı tarihlerde madencilik sektöründe, çeşitli sivil toplum örgütlerinde yönetim kademesinde görev aldı. 

Kerpişçi, 1999-2001 yılları arasında Türkiye Vakıflar Bankası yönetim kurulu üyeliği, 2001-2004 yılları arasında ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Bu dönemde yapılan Bor Rafine ve Borik Tesislerinin yapımında yönetim kurulu üyesi olarak sorumluluk aldı.

2004- 2016 yılları arasında EGEMAD Maden Tic. A.Ş. ve META Maden Tic. A.Ş. şirketlerinin kurucu ortak ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2008- 2016 yılları arasında Manisa Gördes'te, 600 kişinin istihdam edildiği, en modern teknolojiyle kurulmuş, yaklaşık 500 Milyon dolarlık, çevreye saygılı bir yatırım olan, çoğunluk hissesi Zorlu Holding'e ait, Türkiye'nin ilk Nikel Kobalt Konsantre Tesisleri'nin kurulması ve faaliyete geçirilmesinde hissedar ve icra kurulu üyesi olarak aktif görev aldı.

Mustafa Kerpişçi, 1987-1998 tarihleri arasında iki dönem Doğru Yol Partisi bir dönem Anavatan Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasi faaliyette bulundu. 2014 yılından bu yana Türkiye Madenciler Derneği yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Kerpişçi, evli, üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir