MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti İzmir'de liste kulisleri: Adaylık için kimlerin adı geçiyor?
Politika
23 Nisan 2018 Pazartesi 09:38

İYİ Parti İzmir'de liste kulisleri: Adaylık için kimlerin adı geçiyor?

İYİ Parti'nin 24 Haziran'da yapılacak seçime girmesinin kesinlik kazanmasının ardından listelerinin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu. Gözler partinin en iddialı olduğu illerden olan İzmir’de… İşte adı adaylık için geçen isimler...

GERÇEKİZMİR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine girebilecek partiler arasında İYİ Parti’nin de olduğunu duyurdu.

24 Haziran'da yapılacak erken seçimde ilk kez mühürü bulunacak İYİ Parti’de aday listelerinin nasıl şekilleneceği merak konusu...

Gözler partinin en iddialı olduğu illerden olan İzmir’de…

LİSTEDE 3 İSMİN AĞIRLIĞI HİSSEDİLECEK
İYİ Parti kulislerinde partinin İzmir listesinde İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ile Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın ağırlığının hissedilmesi bekleniyor.

ÇIRAY 2. BÖLGE!
Çıray’ın İzmir 2. Bölge ilk sırada yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Dervişoğlu’nun ise İzmir 1. Bölge'nin ilk sırasına yazılması yüksek ihtimal olarak görülüyor. 

ULUPINAR ADAY OLURSA YERİNE ÜKÜNÇ
Partinin kuruluş sürecinde taşın altına elini koyan ve kurucu il başkanı olarak İzmir’de görev alan Yıldırım Ulupınar’a Genel Başkan Meral Akşener tarafından listede yer verilmesi bekleniyor. Ulupınar listeye yazılırsa partinin il başkanlığı dümenine il başkan yardımcısı Koray Ükünç geçecek.

BAL BELİRSİZ
Partinin İzmir’den Genel Merkez’de görev alan bir başka ismi olan Şenol Bal’ın farklı bir ilden aday gösterilebileceği konuşuluyor. İzmir’de kadın aday noktasında sıkıntı yaşanırsa Bal değerlendirilecek.

KADIN ADAYLAR KİMLER OLACAK?
Kadın aday noktasında il yöneticileri Esra Akkaş ve Seda Özçelik, il disiplin kurulu üyesi Tülay Akkoç Yaman, Balçova İlçe Başkanı Serap Özöktem isimleri konuşuluyor.

ESKİ BAKAN SÜRPRİZ OLMAZ  
Partinin kurucular kurulunda yer alan İzmir eski Milletvekili ve eski Bakan Suat Çağlayan’ın da listede olması sürpriz olmayacak.

YÖNETİMDE TALİP ÇOK
Çıray’ın il başkan yardımcısı İbrahim Dönertaş’ı birinci bölgeden listeye yazdırması bekleniyor. Hem Ulupınar hem de Dervişoğlu’nun il başkan yardımcısı Hüsmen Kırkpınar’ın listeye yazılması için devreye gireceği iddia ediliyor. Çıray’ın CHP’den İYİ Parti’ye geçen il başkan yardımcısı Mehmet Ağırbaş’ın da listede yer almasını isteyebileceği öne sürüldü. İş dünyasında İTO eski başkanı Ekrem Demirtaş’ın ekibinde yer alan il yöneticisi Bülent Kırılmz, il yöneticisi doktor Murat Gök, il yöneticisi avukat Ülkü Doğan, il yöneticisi Kamil Ergenekon, il yöneticisi eski hakim Erhan Atlı ve disiplin kurulu üyesi Mehmet Köstepen de listede yer alması öngörülen isimler...

BAYIR'IN DURUMU NE OLACAK?
Partide durumu belirsiz olan isimler ise CHP ile yapılan ve 'Milli İrade Formülü' adı verilen işbirliği sonrası partinin TBMM'de grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçen milletvekilleri... İzmir’den Tacettin Bayır CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen 15 vekil arasında yer almıştı. İYİ Parti kulislerinde CHP’den geçen isimlerin listelere yazılmayacağı konuşuluyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Merve Güneş
 18 Mayıs 2018 Cuma 17:48
Serap Özöktemi izmirden milletvekili olarak görmek istiyoruz.
 Barış
 7 Mayıs 2018 Pazartesi 21:44
İyi olacak iyi inşallah meral gelecek
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir