MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti İzmir’de rotasyonun perde arkası: ‘Efe’ restleşmesi!
Politika
3 Ocak 2024 Çarşamba 12:39

İYİ Parti İzmir’de rotasyonun perde arkası: ‘Efe’ restleşmesi!

İYİ Parti İzmir’de yaşanan A Takımı değişikliğinin ardından kriz çıktı. İl Başkanı Bezircilioğlu bir yöneticinin üzerine yürüyen İl Sekreteri ve Aday Belirleme Komisyonu Başkanı Efe’yi görevden alma kararı nedeniyle İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Özlale ile karşı karşıya geldi. Genel Merkez Bezircilioğlu’nun arkasında durunca Efe görevden alındı. Yeni il sekreteri Baransel olurken, Bezircilioğlu komisyon başkanlığını bizzat yürütme kararı aldı.

GERÇEKİZMİR – Türkiye siyaseti yüzünü yerel seçimlere çevirirken, partilerde seçim kadroları şekillendirme süreci de tam gaz devam ediyor. 

İzmir’de gündeme son olarak İYİ Parti Teşkilatı’nda yaşanan A Takımı değişikliği damga vurdu. 

Seçim sürecini yürütecek ana kademenin 3 değişiklikle yenilendiği flaş kararın perde arkasından bir kriz çıktı. 

Edinilen bilgiye göre karar İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun aynı zamanda İl Sekreteri olan Aday Belirleme Komisyonu Başkanı Mehmet Efe ile yaşadığı sorunla başlayan, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin de dahil olduğu ve Genel Merkez’in tavrıyla netleşen bir süreç sonunda alındı. 

BEZİRCİLİOĞLU İLE ÖZLALE KARŞI KARŞIYA KALDI! 
İl Başkanı Bezircilioğlu’nun Aday Belirleme Komisyonu Başkanı olan Mehmet Efe’nin seçim toplantısında yaşanan bir tartışma sonunda bir il yöneticisinin üzerine yürümesi nedeniyle görevden alma kararı aldığı ve bu karar nedeniyle de İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Özlale ile karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Özlale karara tepki gösterirken, İl Başkanı ve Büyükşehir Adayı'nın görevleri üzerinde de restleştiği bildirildi. 

GENEL MERKEZ İL BAŞKANININ YANINDA DURDU! 
Süreçte Bezircilioğlu ile Özlale arasında Efe üzerinden bir restleşme yaşanırken kriz Genel Merkez’in tavrıyla sonlandı. Genel Merkez’in Bezircilioğlu’nun arkasında durduğu ve İYİ Parti İl Başkanı’nın da Efe’yi il sekreterliğinden ve aday belirleme komisyonu başkanlığından aldığı bildirildi. 

İYİ Parti’de yeni A Takımı’nda il sekreterliği görevine Erkan Baransel gelirken, Bezircilioğlu aday belirleme komisyonu başkanlığı görevini bizzat yönetme kararı aldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Dertli İYİ''li
 12 Ocak 2024 Cuma 23:25
Demek ki neymiş? Efe''yi görevden alan Genel Merkez değil, il başkanıymış. Genel Merkez, Bezircilioğlu denen patavatsızı "pat diye" görevden alarak yanında falan da durmamış. Neden patavatsız olduğu ne kadar net görünüyor. Nasıl mı? Partisinin Belediye başkan adayına "egolu, kaprisli, şımarık" dedikten sonra bir de utanmadan partisinin emrinde ve neferi olmaya devam edeceğini söylediği için. Böyle bir karakterin Genel Merkezden "görevden alınma gerekçesi"ni talep etmesine ne dersiniz?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir