MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti İzmir’de ‘Akşener krizi’ istifası: CHP’ye katılacak!
Politika
5 Mart 2023 Pazar 15:50

İYİ Parti İzmir’de ‘Akşener krizi’ istifası: CHP’ye katılacak!

İYİ Parti Lideri Akşener’in gündeme damga vuran 6’lı masadan kalkma kararının ardından İzmir Teşkilatı’nda istifa yaşandı. İl Yöneticisi ve Yerel Yönetimler Komisyon Başkan Yardımcısı Kırmızı partisinden e-devlet üzerinden istifa ederken, CHP’ye katılacağını duyurdu.

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaşanan Cumhurbaşkanı adayı krizi sonrası 6’lı masadan CHP’li 2 Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a çağrı yaparak kalkmasının yankıları sürüyor. 

Akşener’in gündeme damga vuran kararı ve açıklamasının ardından peş peşe çok sayıda sıcak gelişme yaşanırken, İYİ Parti cephesinde alınan istifa ya da ayrılık kararları da öne çıktı. 

Bu kapsamında İYİ Parti İzmir cephesinde de önemli bir gelişme yaşandı. İYİ Parti’de 22 Ocak’ta yapılan ve Sinan Bezircilioğlu’nun il başkanı seçildiği kongrede il yönetimine giren Oktay Kırmızı istifa kararı aldı. 

İl Yöneticisi ve Yerel Yönetimler Komisyon Başkan Yardımcısı Oktay Kırmızı partisinden e-devlet üzerinden istifa etti. 

”MASAYI BOZAN TARAFTA OLMAK İSTEMEDİM”
Kırmızı, “Masayı bozan tarafta olmak istemedim. 70 gün kala ne oldu da böyle bir karar alındı. Ben hep birleşmeden yana oldum. Bu nedenle de masayı bozan tarafta olmak istemiyorum” derken CHP’ye katılacağını da duyurdu. 

”KEMAL BEY’E SEMPATİM VAR, SÜREÇTE DİK DURDU”
Kırmızı, CHP’ye katılma kararını ise “Kemal Bey’e geçmişten beri bir sempatim vardı. Bu süreçte de dik durduğunu düşünüyorum, o yüzden CHP’ye geçmeyi istiyorum” mesajıyla açıkladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Müfit kırmızı
 5 Mart 2023 Pazar 19:47
Yaklaşık 4 yıldır üyesi olduğum iyi partiden istifa etti sayın Oktay kırmızı ya bu konuda sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum saygılarımla
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir