MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti Lideri Akşener'den 'Soyer' açıklaması
Politika
29 Ocak 2019 Salı 10:15

İYİ Parti Lideri Akşener'den 'Soyer' açıklaması

Akşener CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Tunç Soyer'i aday göstermesini değerlendirdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın mensupları ile buluştu. Akşener burada CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Tunç Soyer'i aday göstermesini değerlendirdi. 

BABADAN OĞULA SUÇ GEÇMEZ! 
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan karara gelen tepkinin gündeme damga vurmasının ardından yapılan işbirliği kapsamında İzmir'de CHP'nin adayını destekleyecek İYİ Parti'nin Genel Başkanı Akşener sorular üzerine şunları söyledi, "Babadan oğula suç geçmez. Şimdi ben hapis yatmadım. Burada bildiğim kadarıyla hapis yatan yok. Nurettin Soyer bir vaka. Bu konuda görüşleri Müsavat Dervişoğlu'na bırakıyorum.

YILLARDIR TANIRIM, KİMİN OĞLU OLDUĞU ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ YAPMIŞ DEĞİLİM... 
Dervişoğlu ise "Bu konu ile ilgili ismi en çok zikredilen buna rağmen açıklama yapmayan tek kişi benimdir. Tunç Soyer konusunda benim karşı olduğum söyleniyor. Biz ilkeler üzerinden CHP ile bir müzakere yürüttük ve bu kapsam içinde de 23 şehirde seçim ittifakı gerçekleştirmeye çalıştık. Yıllardır Tunç Soyer'i tanırım. Kimin oğlu olduğu üzerinden kendisine bir eleştiri yapmış değilim. 12 Eylül'ün mağdurlarındanım. Merhum Alparslan Türkeş suçların şahsiliğine dikkat çekmiştir. Alparslan Türkeş'in bunu ifade etmesi de dönemin şartları içinde takdire şayandır. Şimdi Nurettin Soyer faktörü başka birşeydir. Geçmişin yaralarını kaşımak istemiyorum. Benim derdim CHP ile yapılan işbirliğine zarar gelmesini istemem. Ben Tunç Soyer'in aile geçmişi üzerinden bir yol çizilmesine tebessüm ederim. 12 Eylül'ün zorluklarını yaşayanların elbette farklı sonuçlar çıkarması da mümkündür. CHP ile yaptığımız görüşmelerde karşımızdaki iktidarın herşeyi kullanacağını defaetle ifade ettim. Benim şahsi kanaatim Tunç Soyer'in aday olmasının hiçbir sakıncası yoktur. bilinmesi gerekir ki bu bir domino etkisi yaratabilir."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sevimsürücü
 30 Ocak 2019 Çarşamba 20:56
Ben İYİ partininAdaykoymasınıisterdi
 İlyas Şensemir
 29 Ocak 2019 Salı 22:19
Başkanım çok doğru söylüyorsunuz eski arkadaşlara kan davasına gerek yok diye ikna etmeye çalışıyoruz.İzmir Foca.dan selam ve saygılarımla????
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir