MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de Çıray'dan 'il başkanlığı' tartışmalarına sert tepki: Burada herkes...
Politika
7 Eylül 2018 Cuma 09:02

İYİ Parti'de Çıray'dan 'il başkanlığı' tartışmalarına sert tepki: Burada herkes...

İYİ Parti İzmir’de Genel Merkez’in talebi doğrultusunda İl Başkanı Ükünç ve yönetimin istifa etmesi sonrası teşkilat içinde ‘il başkanı kim olacak?’ sorusuna yanıt aranıyor. Ükünç ve Kırkpınar isimleri teşkilatı ikiye bölerken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray tartışmalara sert tepki gösterdi.

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti'de Genel Merkez tarafından 81 il başkanının ve yönetimlerinin yeni teşkilatlanma sürecini başlatmak için istifa etmelerinin istenmesinin ardından İzmir’de beklenen olmuş, Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından yönetim içinde seçimle il başkanlığı koltuğuna oturan Koray Ükünç, yönetimiyle birlikte istifa etmişti.

ÜKÜNÇ-KIRKPINAR ÖNE ÇIKTI
Ükünç’ün yeniden atanıp atanmayacağı merak konusu olurken parti kulislerinde İl Eski Sekreteri Hüsmen Kırkpınar ismi de yüksek sesle dile getirilmişti. Teşkilat içinde Ulupınar ve Ulupınar’a yakın isimlerin merkez sağda siyaset yapmış bir ismin İzmir’de il başkanlığı yapmasının daha doğru olacağını savundukları ve Ükünç’ü istedikleri, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’na yakın eski MHP’lilerin de tecrübesiyle Kırkpınar’ın doğru tercih olacağını dile getirdikleri öğrenildi.

HERKES SABIRLI OLSUN!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray il başkanlığı tartışmalarına sert tepki gösterdi.

Gerçekizmir'e konuşan Çıray, "Tartışmaların şeklinden rahatsızım. Ne demek o eski MHP'li veya DYP'li! Burada herkes İYİ Partili... Hüsmen Bey dördüncü sırada olmasına karşın oylarımızı arttırmak için kapı kapı gezdi. Maddi manevi fedakârlık yaptı. Genel Başkan Yardımcısı olarak teşekkür ederim. Koray kardeşimiz de parti nöbeti tuttu. Herkes sabırlı olsun. Tabii ki partiye faydalı olan yapılacaktır. Benim adamım senin adamın anlayışı soğuk savaş döneminin siyaset anlayışıdır" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir