MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de GİK belli oldu: İzmir'den 2 isim!
Politika
4 Ağustos 2019 Pazar 09:17

İYİ Parti'de GİK belli oldu: İzmir'den 2 isim!

İYİ Parti'nin yeni GİK'i çarşaf liste yöntemiyle belirlenirken, 50 kişilik kurula İzmir'den de iki isim adını yazdırdı. Delegelerin seçimi sonunda İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve cinsiyet kotasının devreye girmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Ünibel A.Ş.'nin genel müdürü olan Nihal Ağca da seçildi.

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti'de 4.Olağanüstü Kurultay heyecanı yaşandı. 

Ankara'da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kurultayda Mayıs ayında yapılan tüzük kurultayından değişen bazı maddeler hayata geçirilirken, partinin en yetkili karar organı olan Genel İdare Kurulu (GİK) da 80 kişiden 50 kişiye düşürüldü. 

İYİ Parti'nin yeni GİK'i çarşaf liste yöntemiyle belirlenirken, 50 kişilik kurula İzmir'den de iki isim adını yazdırdı. 
Delegelerin seçimi sonunda İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve 2018'de yapılan genel seçimde milletvekili adayı olan işadamı Murat Cem Özdemir GİK Üyesi seçildi. Cinsiyet kotasının devreye girmesinin ardından Özdemir yerini kaybederek yedek listeye gerilerken, çarşaftan 51.sırada çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Ünibel A.Ş.'nin Genel Müdürü Nihal Ağca adını GİK'e yazdırmayı başardı. 

ÇARŞAFTAN ÇIKTI, KOTAYA TAKILDI, YERİNE AĞCA GELDİ 
İzmirli üye Özdemir çarşaf listeden çıkmasına rağmen cinsiyet kotasına takıldı. 

İYİ Parti tüzüğüne göre GİK’teki üye sayısının yüzde 25’nin kadın olması gerekiyor. Bu kapsamda GİK’teki kadın sayısının 13 olması gerekiyor. Ancak oylama sonuçlarına göre sadece 5 isim listeye girebildi.

Delegelerin oylarıyla belirlenen 50 kişilik asil listeye bakıldığında Berna Sukas, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Sultan Neslihan Seven, Aylin Cesur ve Sena Aksakallı’nın GİK’e seçilmeyi başarırken, geriye kalan 8 kadının GİK'te yer alması için kaydırma yapılacak. 

Buna göre kurula 44.sıradan seçilen İzmirli üye Özdemir de yedek listeye kaydırılacak. 

Cinsiyet kotası kaydırması sonunda Özdemir'in yerine İzmir'den başka bir isim partinin en yetkili karar organında yerini alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Ünibel A.Ş.'nin Genel Müdürü Ağca partinin en yetkili karar organına seçilecek. 

ÇIRAY: ONUR VERİCİ 
Öte yandan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray seçim sonrası kısa bir açıklama yaparak delegelere teşekkür sundu. Çıray sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  728 delegemizin 505 gibi çok yüksek oyla GİK Üyesi seçilmem onur vericidir. Değerli delegelerine şükranlarımı sunarım. Seçilen ve seçilemeyen değerli arkadaşlarıma da başarılar dilerim.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yusuf
 4 Ağustos 2019 Pazar 11:28
Nihal ağcanın ne yapmaya çalıştığını anlamış değiliz
 Vatanaşk
 4 Ağustos 2019 Pazar 10:21
Nihal Ağca''nın yaptığı hiç etik değil.Biran önce karar vermeli ya İBB''deki görevinden yada İYİ parti''de aldığı üst düzey görevden istifa etmeli.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir