MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de İzmir için çifte iddia: Aday çıkarsa liste başı o isim!
Politika
26 Kasım 2018 Pazartesi 09:20

İYİ Parti'de İzmir için çifte iddia: Aday çıkarsa liste başı o isim!

CHP ile yerel seçimler için işbirliği görüşmelerine devam eden İYİ Parti’nin İzmir’de Büyükşehir için göstereceği aday noktasında flaş bir gelişme yaşanıyor...

GERÇEKİZMİR – Yerel seçimlere doğru giderken partilerde trafik hızlandı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul, Ankara ve İzmir’de Büyükşehir Adayı çıkarmayacaklarını, bu kentlerde AK Parti’nin adayına destek vereceklerini açıklamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasında da seçimlerde işbirliği için görüşmeler sürüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener verdiği bir röportajda CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile yerel seçimde işbirliği kararı aldıkları görüşmeyi anlatmış, Akşener, kendilerine bir simülasyon sunumunun yapıldığını belirttip "Bu sunumda 17 büyükşehirden üçünün Güneydoğu'da bulunduğu belirtildi. Kaldı 14 büyükşehir. CHP’liler İzmir, Aydın, Muğla ve Tekirdağ’ı kesin olarak alacaklarını söyledi. Geriye 10 büyükşehir kalıyor. 10 büyükşehir içindeki Balıkesir’de CHP aday açıkladığı için dokuz şehir üzerinden görüşmeler devam edecek" demişti.

Akşener’in “İzmir’de CHP’lilerin kesin kazanacaklarını söyledi” cümlesi ve görüşmelerin 9 kent üzerinden gittiğini açıklaması sonrası siyaset kulislerinde İYİ Parti’nin İzmir’de güçlü bir adayla seçime gitmeyeceğine yorumlanmıştı.

YILDIZ’DAN İZMİR MESAİSİ
İzmir için milletvekili adayı gösterilen Şengül Hablemitoğlu ismi ulusal basına düşerken, Genel Merkez yetkilileri iddiayı yalanlamıştı. Edinilen bilgiye göre İYİ Parti İzmir’de son dakika bir sürpriz olmazsa seçime İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Taylan Yıldız ile girecek. Yıldız’ın geçtiğimiz hafta İzmir’e gelmesi, il başkanlığını ve ilçeleri ziyaretinin de teşkilatlarla tanışma ve kaynaşma amacı taşıdığı öğrenildi. Partiye yakın kaynaklar Yıldız’ın partinin İzmir adayının olacağını ifade ediyor. 

ADAY ÇIKARMAYABİLİR İDDİASI
Bir başka iddia da CHP ile yapılan görüşmeler doğrultusunda partinin İzmir’de aday çıkarmayabileceği... Bu noktada da Yıldız ismi geri çekilebilecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Şehriban Yılmaz
 26 Kasım 2018 Pazartesi 15:35
Karşıyaka için ortak aday olabileceği konuşulan Ahmet Eren Özen ismini duydum. Genç adayların hem ilçe hem de büyükşehirde çıkması memnuniyet verici
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir