MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de İzmir'in başkanı netleşiyor: İşte o isim!
Politika
30 Ekim 2017 Pazartesi 08:30

İYİ Parti'de İzmir'in başkanı netleşiyor: İşte o isim!

Meral Akşener önderliğinde İyi Parti’nin kurulmasının ardından gözler il teşkilatlanmalarına çevrildi. İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı belli. Görev tebliği kurucu başkana 1-2 gün içinde yapılacak. İlçelerden de ilçe başkanlıkları için yoğun talep var.

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti'yi geçtiğimiz Çarşamba günü resmen kuran ve genel başkanlığını üstlenen Meral Akşener, partisinin yönetim organlarını da hızla belirlemişti.

Türkiye'nin 87. Partisi olarak siyasi yaşama adımını atan İYİ Parti'de gözler il teşkilatlanmalarına çevrildi.

Siyasi Partiler Kanunu'na göre, bir siyasi partinin seçimlere girebilmesi için, seçimlerden en az 6 ay önce Türkiye genelindeki illerin en az yarısında örgütlenmesini tamamlamış olması ya da parlamentoda grubu olması gerekiyor.

Bu nedenle illerde teşkilatlanma hızlı şekilde yapılacak ardından, kongreler gerçekleşecek.

GÖREV TEBLİĞİ YAPILACAK
İyi Parti’nin İzmir İl Başkanı belli. Süreçte AK Parti’den istifa ederken Akşener’le birlikte siyaset yapacağını duyuran ve partinin kurucular kurulunda da yer alan Yıldırım Ulupınar, partinin kurucu İzmir il başkanı olacak.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Eski Milletvekili ve Narlıdere Eski Belediye Başkanı Ulupınar’a resmi görev tebliği yazılı şekilde 1-2 gün içinde ulaşacak.

Ulupınar, hızlı bir şekilde il binasını tutacak. Kent merkezinde arayışlar sürüyor.

Ulupınar görevi aldıktan önce il yönetimini oluşturacak. Ulupınar bu noktada ince eleyip sık dokuyacak. Sonra ilçe teşkilatlanması için mesai harcayacak. İlçelerden ilçe başkanlıkları noktasında taleplerin fazla olduğu belirtildi. Ulupınar, parti üst yönetimiyle istişare halinde ilçelerde yol yürüyeceği başkanları belirleyecek. 1 ay içinde ilçe başkanlarının da belli olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ANKARA
 30 Ekim 2017 Pazartesi 23:30
Tuhafsınız. Yakın Akrabası Ak Partı İzmir Vekılı Olan Kısıyı Izmır İl Baskanı Olarak Atamanız Ilgınç Ve Dusunduruculu. Hata 1 :) Hey Gıdı Hey :) Adamın Akrabası Ak Partı İzmir Vekılı Kendısı Ise İyi Partı İzmir Il Baskanı :)
 ANKARA
 30 Ekim 2017 Pazartesi 23:09
Yakın Akrabası Ak Parti İzmir Vekılı Olan Kısının Il Baskanı Olması Ne Kadar Doğru? İlgınç. İlk Hata Yapıldı Bile;
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir