MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de Özlale'den 'CHP ile iş birliği' yorumu: Adaylıktan çekilecek mi?
Politika
1 Aralık 2023 Cuma 08:31

İYİ Parti'de Özlale'den 'CHP ile iş birliği' yorumu: Adaylıktan çekilecek mi?

İYİ Parti yeni hafta başında CHP ile yerel seçimde iş birliğini tartışacak. Daha önce adaylığının geri çekilmesi durumunda partisindeki tüm görevlerinden istifa edeceğini açıklayan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Özlale konu hakkında net ifadeler kullanmaya çekinirken, “Şu anda GİK ne karar alır onu bilemem. Biz partimizin kararına uyacağız” dedi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’de politika gündemi 2024’teki yerel seçimlere odaklanmış durumda…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) yaşanan değişimin ardından Genel Başkan Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ‘yerel seçim’ gündemi ile bir araya geldi.

Kritik zirve sonrası yapılan açıklamada Özel, Akşener’e yerel seçimde işbirliği yapıp yapmayacaklarının sorulduğunu açıkladı. Akşener ise 81 ilde seçime girme kendi isim ve logolarıyla girme kararı aldıklarını ancak Özel’in ilettiği bu teklifi Genel İdare Kurulu’nda(GİK) ele alacaklarını söyledi.

Önümüzdeki Pazartesi günü GİK’te konuyu görüşeceklerini söylerken gözler İYİ Parti’nin İzmir milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’ye çevrildi.

Özlale aynı zamanda partinin GİK üyesi konumunda…

Daha önce yaptığı açıklamada Özlale herhangi bir ittifak sonucu partisinin adaylığını geri çekmesi durumunda tüm görevlerinden istifa edeceğini açıklamıştı.

Akşener ile Özel arasındaki görüşmeleri ve işbirliği ihtimalini sorduğumuz Özlale Gerçekİzmir’e açıklamalarda bulundu.

"PARTİMİZİN KARARINA UYACAĞIZ!"
GİK toplantısında CHP ile iş birliği konusunda tavrının ne olacağı yönündeki sorusunu yanıtlayan Özlale, ‘’Tavrımın ve oyumun ne olacağını söyleyemem. Şu anda İzmir’de adaylık çalışmalarına devam ediyorum. Bizim GİK’teki vereceğimiz kararlar ne öncesinde söylememiz gereken ne de sonrasında beyan etmemiz gereken kararlardır. Biz partimizin kararına uyacağız’’ ifadelerini kullandı.

‘’İzmir’de bir işbirliği ortaya çıkar ve adaylıktan geri çekilmeniz talep edilirse istifa kararınız arkasında mısınız? Sorusuna yanıt veren Özlale, ‘’Şu anda GİK ne karar alır onu bilemem. GİK toplantısına kadar herhangi bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Ben adaylık çalışmalarına devam ediyorum’’ açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir