MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de başkan yardımcısı da başkanlık için yola çıktı!
Politika
14 Aralık 2022 Çarşamba 11:36

İYİ Parti'de başkan yardımcısı da başkanlık için yola çıktı!

İYİ Parti’de kongre ve kurultay takviminin açıklanmasından sonra İzmir İl Başkanı Kırkpınar istifa ederek milletvekilliği için yola çıktığını duyurmuştu. Kırkpınar'ın kararı sonrası yeni il başkanının kim olacağı sorusu gündemdeki yerini korurken, İYİ Parti Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Öztürk Keskin, Emre Eryıldıran ve il yöneticisi Oğuzhan Yar'un ardından İl Başkan Yardımcısı Şakir Genç de aday olduğunu açıkladı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – İzmir’de yaklaşan genel seçimler öncesi siyasi partilerde hareketlilik sürüyor. 
İYİ Parti’de kongre ve kurultay takviminin belirlenmesinden sonra İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın 2023 yılı Ocak ayında yapılacak kongrede il başkanı adayı olmayacağını ve milletvekilliği için yola çıktığını duyurmuştu. 

Kırkpınar’ın göreve devam etmeyeceğini açıklamasından sonra İYİ Parti İzmir’de yeni il başkanı kim olacak sorusu gündemdeki yerini koruyor. 

Partide gözler 15 Ocak’ta Genel Başkan Meral Akşener’in de katılımıyla gerçekleşecek kongreye çevrilirken İYİ Parti Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Öztürk Keskin, Emre Eryıldıran ve il yöneticisi Oğuzhan Yar il başkanlığına talip olduklarını açıklamıştı.

İYİ Parti İzmir Siyasi İşler Başkanı Şakir Genç ise gelecek yıl yapılacak kongrede İl Başkanı adayı olacağını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.  



"ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM!’’
‘’Benim dışımdaki 3 il başkan adayı arkadaşımız da canı gönülden ayrı ayrı başarılar diliyorum’’ diyerek sözlerine başlayan Genç, ‘’İYİ Parti İzmir İlçe Başkanlıklarımız kongrelerini tamamladı. Sıra 15 Ocak’taki İzmir İl Kongresi’nde. Dava arkadaşlarım ile görüştüm her biri yolunuz açık olsun gibi referans imasında bulundular. İl Başkanım Hüsmen Kırkpınar ile helalleşmek ve İl Başkanlığı’na adaylığım konusunda izinlerini istemek için görüştüm. ‘’Benden yana Allah yol açıklığı versin. Hakkın hayırlısı olsun. Başarılar dilerim.’’ icazetinden sonra İzmir teşkilatımızın teveccühünü emir kabul ederek yola çıktık. Sizlerin teveccühleriyle iyi niyetiyle İYİ Parti İzmir İl. 3. Olağan Kongresi’nde İl Başkanı adaylığımı açıklıyorum’’ diyerek başladı. 

"HİÇBİR KİŞİ YA DA GRUBA ANGAJE OLARAK YOLA ÇIKMADIK!’’
Genç sözlerine, ‘’Hiçbir kişi ya da gruba angaje olarak yola çıkmadık. Zaten böyle bir gruplaşmayı da doğru bulmuyoruz. Bizim için partimizin her bireyi ‘İYİ’dir, değerlidir. Meral Akşener’e Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım demek için adayım! Tek derdimiz Türkiye’yi İYİ’leştirmek. Türkiye Cumhuriyeti 20 yıllık AKP iktidarında ne yazık ki çok yıpratıldı. Demografik yapımız yozlaştırıldı. Ülkemiz yabancılaştırıldı. Vatandaşlar açlığa mahkum edildi. Gençlerimiz gelecek kaygısıyla baş başa bırakıldı. Tek adam rejimi dayatıldı’’ diye devam etti. 

6’LI MASA MESAJLARI 
Genç konuşmasında, "Biz sayın genel başkanımızın yaptığının yarısını yapmazsak buraya talip olma hakkımız olmamalı. Genel merkezin üst yönetimine müteşekkiriz. Onlardan aldığımız bilgi ve deneyimleri biz de İzmir özeline katkı koyarak ilk genel seçimlerde parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız. Her ne kadar 6’lı Masa’da İttifak gibi görünüyor isek de 6’lı Masa’nın aldığı kararların hepsinin emrindeyiz. Onlardan birisi Akşener’in imzasıdır. Her ne kadar 6’lı Masa ile ittifakımız olsa da genel seçimlerde ve yerel seçimlerde sahada rakibiz" dedi. 

"AKŞENER’İ CUMHURBAŞKANI YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ!"
Genç konuşmasının devamında Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) eleştiride bulunurken İYİ Parti’yi iktidar yapmak için çalışacaklarını vurguladı. 

Genç, ‘’Tüm bunlar yaşanırken adında milliyetçilik olan parti milliyetçiliği ayaklar altına almakla övünen iktidarın koltuk değneği olmayı kendine layık görüyor. Adında adalet olan parti hukuku hiçe sayarak toplumu adaletsizliğe mahkum ediyor. Ancak bu düzen böyle devam edemez. Türkiye İYİ Parti iktidarını hak ediyor. İYİ Parti’nin İzmir’deki “İYİ” insanları ben ve ekibimi işbaşına getirdiği gün, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da İYİ Parti’yi iktidar yapma hedefi doğrultusunda, yorulmak nedir bilmeden, dava arkadaşlarımla birlikte gece gündüz sahada olacağız. İYİ Parti’yi Türkiye’de birinci parti, Genel Başkanımız Meral Akşener’i de mevcut sistemde “Cumhurbaşkanı” parlamenter sistemde “Başbakan” yapmak için var gücümüzle çalışacağız’’ diye konuştu. 

ASLA BÜYÜKLÜK TASLAMAYACAĞIZ!
Genç sözlerini, ‘’Tüm bu çalışmaları yaparken asla “büyüklük” taslamayacağız. Çünkü biz halkın ta kendisiyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri, çalışmalarımızda yolumuzu aydınlatacaktır: “Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.” Partimizin 3. Olağan İzmir İl Kongresi’nin, İzmirimiz ve ülkemiz için en hayırlı kararı vereceğine inancımız tamdır. İzmir İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak!’’ diyerek noktaladı. 

"İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ VURGUSU!"
Genç toplantının sonunda İYİ Parti’nin oy oranına dair soruya yanıt verdi. 
Genç, ‘’Bizim İzmir özelinde ve Türkiye genelinde oyumuz yükselişinin sürdürüyor. İzmir’de demokrat nitelikli bir insan topluluğu hakim. İzmir’in sosyal demokrat kimliği diye bir kimlik pek örtüşmüyor. İzmir’de seçme tabanımızın güçlü olduğunu. İzmir’i birinci parti düzeyinde temsil edeceğimizi size inanarak söylüyorum. Teknik hatalar olmazsa İzmir’de biz birinci parti olarak çıkarız’’ şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Süleyman Topçu
 14 Aralık 2022 Çarşamba 15:24
Hayırlı olsun başarılar dileriz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir