MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de gözler kurultayda... 8 eksikli İzmir listesi: Kimler oy kullanacak?
Politika
30 Temmuz 2019 Salı 09:12

İYİ Parti'de gözler kurultayda... 8 eksikli İzmir listesi: Kimler oy kullanacak?

İYİ Parti’de gözler cumartesi günü yapılacak olan ve Genel İdare Kurulu(GİK) ile Merkez Disiplin Kurulu’nun (MDK) seçileceği kurultayda... Seçimlerin hangi liste yöntemiyle gerçekleşeceği henüz belli değil... İzmir’den oy kullanma hakkına sahip 52 isimden 19’u süreçte partiden istifa etti. Yedek 13 isimden de 2’si istifa edince, İzmir’in delege listesi eksik kaldı. Cumartesi günü 44 isim oy kullanabilecek. İşte o isimler…

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti’de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçekleştirilen tüzük kurultayının ardından şimdi de Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu’nun(MDK) seçilmesi için yeniden kurultaya gidiliyor.

3 Ağustos 2019 Cumartesi saat 11.00’da Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek olan İYİ Parti dördüncü olağanüstü kurultayında seçimlerin "blok" ya da  "çarşaf" yöntemle mi gerçekleşeceği belli değil.

Parti içinde bazı delegeler ‘çarşaf’ liste ile gerçekleşmesi için yoğun kulis çalışmasına başladı. Delegeler ‘çarşaf’ liste ile olması adına imza toplamaya başladı. Seçimin yöntemiyle ilgili son sözü Genel Başkan Meral Akşener söyleyecek.

İZMİR’DE DELEGE FİRESİ VAR!

52 kurultay delegesinin seçildiği İzmir’den 44 delege oy kullanacak.  Son il kongresinde seçilen ve kurultaylarda oy kullanma hakkına sahip 52 isimden 19’u süreçte partiden istifa etti. Yedek 13 isimden de 2’si istifa edince, İzmir delege listesi eksik kaldı.

İzmir’den yedek kurultay delegeleriyle birlikte 44 isim oy kullanabilecek.

Bu isimler İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve eski il başkanı Koray Ükünç dışında, Ergin Oğuz, Esra Akkaş, Serap Özöktem, Muhsin Pulcu,Ufuk Dulun, Gökten Gök, Volkan Evci,Arif Altundepe,Funda Doğan Kapukıran, İbrahim Dönertaş, Efkan Özkan, Nurdan Ermin, Mehmet Yıldırım, Hüsnü Teoman, Nuri Çiftçi, Hasan Yıldız,Serpil Gencer,Mehtap Tamer, Halit Demir, Kürşat Cebeci, Levent Görür, Anıl Selek, Salih Atakan Duran, Yılmaz Karslı,Nurdan Sargın,Ülkü Doğan, Hasan Hüseyin Akgün, Mediha Keskin,Mahmut Ağıl,Ayşe Mutlu,Sema İkizoğlu ile yedeklerden gelen Murat Çakar, Sema İşleker, Mehmet Ali Sarızeybek,Osman Çandır, Mehmet Murat Gök, Ahmet Kervan,  Mehmet Balvar,Ramazan Dündar Tanrıverdi, Serap Ocak Kaşka, Gülşen Dizdarer,Hakiyan Öztekin.

İSTİFA EDENLER

İYİ Parti’de son il kongresinde kurultay delegesi seçilen ancak süreçte istifa eden isimler ise şöyle;Yücel Karaşan, Galip Çukurlu,Fikret Aktaş, Murat Karacan,Ahmet Rüştü Kadıoğlu, Ramazan Demirköprü, Altan Aktuğ, Muzaffer Tınaztepe, Ziya Karagülle, Şenol Alpat, Ahmet Murat Beydoğan, Vedat Ahi, Bülent Uygur, Hasan Akbıyık, Leman Emin Bayındır,Cenk Ersöz,Hasan Kavak,Şerif Arslankan, Öztürk Keskin ile yedeklerden Atilla Certel ve Nuray Savaşan.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir