MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de gözler o görüşmedeydi... Akşener Ulupınar'a ne mesaj verdi?
Politika
5 Temmuz 2018 Perşembe 11:33

İYİ Parti'de gözler o görüşmedeydi... Akşener Ulupınar'a ne mesaj verdi?

İYİ Parti İzmir’de 24 Haziran’da vekil seçilemeyen ve siyasete veda mesajı veren Kurucu İl Başkanı Ulupınar’ın yol haritası merakla beklenirken, gözler deneyimli siyasetçi ile Genel Başkan Akşener görüşmesindeydi. Dün akşamüstü gerçekleşen görüşmede Akşener’in Ulupınar’a “Sana ihtiyacım var. Yerel seçim sürecinde deneyimlerine, tecrübene, bilgine ihtiyacımız var ” dediği öğrenildi. Ulupınar'ın da görüşme sonrası yakın çevresine Akşener'i kıramayacağını söylediği bildirildi.

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran seçimlerinde ilk kez halkın kantarına çıkan ve İzmir’de hayal kırıklığı yaşayan İYİ Parti’de kulislere çarpıcı bir iddia damga vurmuştu. 

Birinci bölge ikinci sıra adayı olmasına rağmen milletvekili seçilemeyen Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın TBMM yolunda bıraktığı koltuğuna döneceği ve yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı hazırlığında içinde olduğu ileri sürüldü.

İddialara karşı Ulupınar'dan siyasete veda sinyali gelmişti. Teşkilatın büyük bölümü Ulupınar’ın yerel seçim sürecinde aktif rol almasını isterken gözler deneyimli siyasetçinin, Genel Başkan Meral Akşener’le yapacağı görüşmeye çevrilmişti.

Ulupınar-Akşener görüşmesi dün parti Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Ulupınar’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre İYİ Parti'nin Kurucu İl Başkanı, İzmir ve Türkiye’deki seçim sonuçlarına yönelik düşüncelerini Akşener ile paylaştı.

Görüşmede Akşener’in de Ulupınar’a “Sana ihtiyacım var. Yerel seçim sürecinde deneyimlerine, tecrübene, bilgine ihtiyacımız var. Partinin kuruluşunda zorluklar yaşadık. Birlikte zorlukları aştık. Partiye emeğin büyük. Kenarda durma” dediği öğrenildi.

Görüşmenin ardından da  Ulupınar’ın yakın çevresine Akşener’i kıramayacağını söylediği öğrenildi.

Ulupınar’ın mevcut İl Başkanı Koray Ükünç’ün arkasında olduğu ve süreçte çalışmalara katkı koyacağı bildirildi. 

Ulupınar'ın yerel seçim sürecinde adaylık noktasında bir hamlede bulunmayacağı ancak Genel Merkez'in Ulupınar'ı aday olarak değerlendirebileceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir