MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de kongre kararı ve Akşener 'yokum' dedi... İzmir'den 2 çarpıcı çıkış!
Politika
22 Temmuz 2018 Pazar 21:07

İYİ Parti'de kongre kararı ve Akşener 'yokum' dedi... İzmir'den 2 çarpıcı çıkış!

İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’daki kampında flaş gelişmeler yaşandı. Akşener önce istifa ettiğini duyurdu ardından ikna edildi. Kongre kararı alınırken, Akşener “Aday değilim” dedi. İzmir’den yaşananlarla ilgili ilk değerlendirmeler partinin Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile İYİ Parti Kurucu İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’dan geldi.

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran’da ilk kez seçimlere giren İYİ Parti’de, seçim sonuçlarını masaya yatırmak ve yol haritasını belirlemek amacıyla Afyonkarahisar’da gerçekleşen kampta flaş gelişmeler yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar Kampı’nda seçim değerlendirmesi ve milletvekili listelerinden rahatsız olanların tepkilerinin ardından istifa etti.

Kurmaylarının ikna çabaları üzerine Akşener, istifadan vazgeçerek olağanüstü kurultay kararı aldı.

Akşener’in “Ayrıldığımız siyasi yapılara benzememek için itirazları görmezden gelemeyiz. Parti içi demokrasiyi sağlayacağız” dediği öğrenildi.

ADAY DEĞİLİM OLACAKLARA BAŞARI DİLİYORUM

Akşener, Twitter hesabından aday olmayacağını duyurdu. Akşener, “Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

İYİ parti bir ay içinde kongreye gidecek.

İZMİR'DEN İLK DEĞERLENDİRMELER

İYİ Parti’de yaşanan gelişmeler üzerine İzmir Teşkilatı’ndan ilk değerlendirme aynı zamanda kampta İzmir’den yer alan 4 isim arasında olan partinin Genel Sekreteri ve Sözcüsü, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile İYİ Parti Kurucu İl Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Yıldırım Ulupınar’dan geldi.

ÇIRAY: BAŞKA BİR LİDERE İHTİYAÇ YOK!

Çıray, sosyal medya hesabından, " Kendisi kararını söyledi. Ancak gerekirse delegeler iradesini ortaya koyar ve Sayın Meral Akşener'i aday gösterir. İYİ Parti'nin ve İYİ Partililerin Meral Akşener dışında bir lider ihtiyacı veya arayışı yoktur" ifadelerini kullandı.

ULUPINAR: TEŞKİLAT DELEGE AKŞENER'İ YENİDEN ADAY YAPAR!

Gerçekizmir’e konuşan Ulupınar şunları söyledi:

 “Partiyi Meral Hanım kurdu. Meral Hanım haricinde bu partinin devam etmesi çok zayıf. Yaptığı davranış çok onurlu bir hareketti. Demokrasiyi ne kadar özümsediğini gösteriyor. Aday değilim derken samimi söylüyordur. Buna yürekten inanıyorum ama yürekten inandığım bir başka şey daha var. Teşkilat, delege Meral Akşener’i yeniden aday yapar. Karşısına da kimsenin çıkmayacağını düşünüyorum.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir