MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de o isim de il başkanlığı için yola çıktı: 2 kritik soruya yanıt!
Politika
19 Aralık 2022 Pazartesi 11:43

İYİ Parti'de o isim de il başkanlığı için yola çıktı: 2 kritik soruya yanıt!

İYİ Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Bezircilioğlu 15 Ocak’ta gerçekleşecek kongrede il başkanlığına aday olacağını açıkladı. Kongre öncesi adaylığını açıklayan 5.isim olan Bezircilioğlu genel merkezin kendisini desteklediği yönündeki iddialara yanıt verirken, STK ve spor dünyasındaki görevlerinden affını isteyeceğini açıkladı.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye genel seçim için geri sayıma geçerken, yol haritasını yenilenen kadrolarla şekilendirmek isteyen İYİ Parti'de gözlerin çevrildiği illerin başında İzmir geliyor. 

İYİ Parti İzmir'de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 15 Ocak'ta gerçekleşecek il kongresi öncesi büyük hareketlilik yaşanıyor. Hüsmen Kırkpınar'ın milletvekilliği aday adaylığı için koltuğa veda etme kararı almasının ardından il başkanlığı için 5.aday da yola çıktı. İYİ Parti İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sinan Bezircilioğlu il başkanlığına adaylığını açıkladı. İYİ Partili Bezircilioğlu böylece Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Öztürk Keskin, Emre Eryıldıran, il yöneticisi Oğuzhan Yar ve İl Başkan Yardımcısı Şakir Genç'in ardından koltuğa talip olan 5.isim oldu. 

İYİ Parti'deki görevinin yanı sıra İzmir Ticaret Odası Disiplin Kurulu üyesi ve Altınordu Spor Kulübü Derneği ve Konak Müteahhitler ve İşadamları Derneği yönetim kurulu başkanı, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği denetim kurulu üyesi, İZVAK ve Müteahhitler Federasyonu yönetim kurulu üyesi de olan Mehmet Sinan Bezircilioğlu adaylık kararını düzenlediği basın toplantısıyla resmileştirdi. 



Bezircilioğlu toplantıda yaptığı konuşmada sözlerine, "Malumuz üzere ülkemiz zor günlerden geçmektedir. İçeride ve dışarıda pek çok sorunla karşı karşıyayız. 2023 ülkemiz için çok önemli bir kader yılı olacaktır. 2023 seçimleri neticesinde Türkiye’mizin tabiri caizse fabrika ayarlarına döneceğini bir seçim olacağına canı gönülden inanıyoruz" diyerek başladı. 

"PARTİMİZİ BİRİNCİ PARTİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ!"
Bezircilioğlu şöyle devam etti: Genel Başkanımız Meral Akşener’in kurmuş olduğu cesurlar hareketi umutsuzlara umut, çaresizlere çare, ülkenin makus talihinin değişebileceğine dair bir işaret olmuş bu işaretin ilk neticeleri sonucu 2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirde belediye başkanlıklarının alınmasını sağlamıştır. Meral Akşener’in Türkiye çapında estirdiği umut rüzgarını bizler de İYİ Parti olarak İzmir’imizde estirerek tüm kesimleri kucaklayarak partimizi birinci parti yapmak için tüm gayretimizle çalışacağız. 

YÖNETİM KURULU VE KIRKPINAR’A TEŞEKKÜR
Bezircilioğlu, "5 Ekim tarihli genelge ile kongre süreçleri başlamış 30 ilçede kongre süreçleri birlik ve beraberlik havası içinde gerçekleşmiştir. Göreve seçilen tüm başkanlara başarılı bir hizmet dönemi diliyorum.En başından beri partimizin içindeyim. Kurucu üye olarak katılmanın nedeni Akşener’in nedeni demokrasi ve insan hakları mücadelesine duyduğum hayranlıktır. 2019 yılından beri il yönetim kurulumuzda çeşitli kademelerde çalıştım. Sayın Hüsmen Kırkpınar’a ve beraber çalışma şansına sahip olduğum tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Genel seçimlerde Hüsmen Kırkpınar başkanımıza da başarılar diliyorum. İl başkanımızın aday olmayacağın açıklamasından sonra bir arayış süreci hasıl oldu. Bazı arkadaşlarımız adaylıklarını ilan ettiler. Aynı süreç içerisinde üyelerimiz, delegelerimiz il başkanı adayı olmam konusunda teşvik ettiler" ifadelerini kullandı. 

ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM!
Bezircilioğlu adaylığını açıkladığı bölümde, ‘’Yapmış olduğum istişareler sonucunda İYİ Parti İzmir Olağan Kongresi’nde il başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Burada arkamdaki tek güç ilçe başkanlarımız ve yönetim kurul üyelerimiz olmak üzere tüm teşkilatlarımızdır. Sadakatim partimizin genel ilkelerine ve Genel Başkanımızadır’’ dedi. 

HEDEF İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ!
Bezircilioğlu konuşmasının sön bölümünde, "Önümüzdeki seçimlerde her iki bölgeden toplamda en az yedi milletvekili çıkartmak, 2024 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanlığını partimize kazandırmak öncelikli hedefimizdir" dedi.  



SORU&CEVAP

"GÖREVLERİMDEN AFFIMI İSTEYECEĞİM!"
İYİ Parti’li Bezircilioğlu toplantıda soruları da yanıtladı. Bezircilioğlu iş ve spor dünyasındaki görevlerinden istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya, "Tabi ki çok ciddi İzmir’de toplumda çok ciddi karşılıklı görevleri olan görevlerimiz var. Bunlar hepsi önemi görevler ama mevzu vatansa gerisi teferruattır arkadaşlar. Böyle bir göreve talip olduğum için İzmir’imiz partimiz ve ülkemize hizmet için yola çıktığım durumda tüm görevlerimden feragat edeceğim, iş hayatımı belli bir düzene sokup mesaimi azaltacağım. Eşimle gerekli görüşmeleri yaptım bir süre babanızı unutup vatan bizden görev bekler dedik kısacası. Süreç içerisinde hepsini emin ellere teslim edip sadece ve sadece partimize hizmet etmek için yola devam edeceğim. Başkanlığını yürüttüğüm ticaret odası olmak üzere feragatimi isteyeceğim. Görevlerimden affımı isteyeceğim" şeklinde yanıt verdi. 

GENEL MERKEZ SORUSUNA YANIT!
Bezircilioğlu genel merkezin kendisini desteklediği yönündeki iddialara, "Genel merkezin adayı mısınız diye
soruyorlar... 4 aday daha var. O 4 adayla bende onların da olduğu gibi 5’imiz de genel merkezin adayıyız. İçimizden seçilecek olan il başkanı da genel merkezin il başkanı olacak" yanıtını verdi. 

"HÜSMEN BAŞKAN EŞİT MESAFEDE"
Bezircilioğlu açıklamasında mevcut il başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın kendisini destekleyip desteklemediği yönündeki soruya, ‘’Hüsmen Başkan’ım tüm adaylara eşit mesafede’’ şeklinde yanıt verdi. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir