MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de yeniden Akşener dönemi: GİK'e İzmir'den kimler girdi?
Politika
12 Ağustos 2018 Pazar 08:40

İYİ Parti'de yeniden Akşener dönemi: GİK'e İzmir'den kimler girdi?

Akşener İYİ Parti 2.Olağanüstü Kurultayı'nda tek aday olarak gittiği sandıkta yeniden genel başkan seçildi. İYİ Parti'de yeni Genel İdare Kurulu'nda (GİK) Aytun Çıray, Müsavat Dervişoğlu, Yıldırım Ulupınar ve Şengül Hablemitoğlu yer aldı.

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde ilk kez halkın kantarına çıkan İYİ Parti'de geçtiğimiz ay yapılan Afyonkarahisar kampında yaşanan kriz sonrası olağanüstü kurultay kararı alınmıştı. 

Süreçte yeniden aday olmak istemediğini ifade eden Genel Başkan Meral Akşener'e teşkilattan tam destek gelirken, 'Lider' olağanüstü kongreye de tek aday olarak gitti. 

ATO Congresium’da gerçekleştirilen kurultayda kayıtlı 1123 delegeden 888'i sandık başına gitti. Meral Akşener delegenin 881 geçerli oyun tamamını alarak yeniden genel başkan oldu. Kurultayda 80 üyeli genel idare kurulu ve 11 merkez disiplin kurulu üyesi de belirlendi. 

GİK'E İZMİR'DEN 4 İSİM 
Kurultaydan blok liste yetkisi alan Akşener'in belirlediği 80 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) listesinde İzmir'den 4 isim yer aldı. 

İYİ Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'nun yanı sıra İzmir Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ile 24 Haziran'da yapılan Genel Seçimler'de İzmir'den milletvekili adayı olan Şengül Hablemitoğlu da yeni yönetimde yer aldı. 

Öte yandan İzmir Eski Milletvekili olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Bal da partinin üst yönetiminde yeniden görev alan isimlerden oldu. 

İŞTE İYİ PARTİ'NİN YENİ YÖNETİMİ 



İYİ Parti'de yeni Merkez Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluştu: 



KURULTAYDA NELERE YAŞANDI?



"Daha yeni başlıyoruz" temasıyla yola çıkan kurultayda salon da bu temaya paralel afişler ve bayraklarla süslendi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener tek aday olduğu kurultayda salona alkışlar ve "Abla nerede biz oradayız' sloganları eşliğinde giriş yaptı. 

Kurultay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

"HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAK BOYNUMUZUN BORCU"
Açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray şunları söyledi: Olağanüstü kurultayın ilkini kurulması muhtemel tuzakları bozmak için yaptık. İkinci olağanüstü kurultay çok çetin bir dönemde gerçekleşiyor. Bizim yapacağımız Türkiye'de kapı kapı dolaşarak yaşananlara ilişkin gerçekleri anlatacağız. Seçimlerde dilediğimiz sonuçları alamamış olabiliriz. Ama hayal kırıklıklarını büyütmemeliyiz. Rakiplerimiz İYİ Parti'nin kısa ömürlü, konjonktürel bir parti olmasını istiyor. Onların heveslerini kursaklarında bırakmak boynumuzun borcudur. İYİ Parti'yi Türk milleti için geleceğe taşıyacağız!

Öte yandan kurultay divan başkanlığı seçimiyle başladı. Kurultayın Divan Başkanı Adana Milletvekili İsmail Koncuk oldu. 



AKŞENER: GEL DEDİNİZ GELDİM... NEREDE KALMIŞTIK?

Kurultayda İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de bir konuşma gerçekleştirdi.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

Bu parti bir İYİ'ler hareketidir. Beşer fani, fikirler bakidir. Pusuya yatanlar bilsinler ki kötüyle mücadele devam ettikçe İYİ'lik hareketi de var olacaktır.

Veda niyetine 'Ben sizi çok sevdim be' demiştim. Bu sözümü alıp elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz. 'Biz de seni çok sevdik be' dediniz.

Kararınıza teslim oldum. Görev töre gereğidir, töre konuştu han sustu. Gel dediniz geldim. Kariyer planlamasıyla siyaset yapmıyoruz. Gerekirse papaz cübbesi giyenlerden değiliz. 

Eteğinde taş olan var mı? Diyecek bir sözü olan var mı? Öyleyse nerede kalmıştık. 

Bu koskoca medeniyeti, ilkel kabilelerin yönetim anlayışına onun şefinin heveslerine kurban mı edeceğiz? Bir milletin kaderi bir adamın heveslerine ve onun dalkavuklarına terk edilemez. Bu bereketli topraklarda çok şey yetişir ama en iyi de insan yetişir. 

Bu memleket hepimizindir, bu memleket kimsenin malı ya da kayınbabasının malı değildir. Emir komuta ile sevk ve idare edilen bir yapının Türk siyasetini yönetmesine uygun olmadığının bilincindeyiz. Tek adam modelini partimizde uygulamıyoruz ve uygulamayacağız. Yorgunluğa mahal yok.

İYİ Parti AK Parti ve CHP'nin bir kumpas ağzı gibi kullandığı yanlarına da her işi yapan İsviçre çakısı rolünde MHP'nin iliştirildiği siyasi tabloyu değiştirmiştir. Türk Siyaseti İYİ Parti'yle yükseklik, derinlik kazandı. Bu kamplaşmaya son vereceğiz. Siyasette yeni bil kuracağız. 16 yıldır 40 katır 40 satır terhicine zorlanan milletimiz İYİ Parti'yle nefes almıştır. İYİ Parti gelince kendini yıkılmaz zanneden iktidar kendini stepneye muhtaç hissetmiştir. 

Ne Amerika'nın, ne de başka bir devletin, hükümet üzerinden ülkemizi, kendince ve küstahça cezalandırmaya kalkmasına asla ve asla müsaade etmeyiz.


Kurultayda İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in konuşmasının ardından parti tüzüğü ve parti komisyonlarından gelen raporlar okunup oylandı. 

YENİDEN AKŞENER DÖNEMİ 
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve Akşener sandığa giden 888 delegeden 881'inin oyunu olarak yeniden genel başkan seçildi.

MHP VE HDP'YE DAVET YOK! 
Kurultay için siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yabancı misyon şeflerinin de aralarında bulunduğu 3 bin kişi ve kuruma davetiye gönderildi. Kurultay için AK Parti, CHP, BBP ve Saadet Partisi'ne davetiye gönderilirken, MHP ve HDP ise çağrılmadı. İYİ Parti Kurultayına, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi katıldı. (Haber servisi, Yeniçağ, AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Salih gülbay.
 12 Ağustos 2018 Pazar 17:53
YENİ YÖNETİM KURULUNU TEBRİK EDER BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM.S.G.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir