MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'den 'Duran' açıklaması: Doğan MHP'nin çıkışına ne yanıt verdi?
Politika
22 Ocak 2024 Pazartesi 13:03

İYİ Parti'den 'Duran' açıklaması: Doğan MHP'nin çıkışına ne yanıt verdi?

İYİ Parti İl Başkanı Doğan, MHP İl Başkanı Şahin’in Tire Belediye Başkanı Duran’ın partilerinden aday olmak istediğine yönelik mesajlarına yanıt verdi.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Veysel Şahin yerel sürecine yönelik basın toplantısında Tire özelinde çarpıcı mesajlar verdi. 

MHP'nin Cumhur İttifakı'nı da temsil edecek Tire adayını henüz açıklamamasına paralel çıkan transfer iddiasına yanıt veren İl Başkanı Şahin talebin Başkan Duran'dan geldiğini söyledi. 

Şahin, "Cumhur İttifakı ve MHP, İzmir’de ve Tire’de herkes tarafından adaylığı istenilen bir parti...  Bir sürü arkadaşı isteyebilir... Önümüzdeki hafta teşkilat en münasip kazanacak adayı ilan ederek belirleyecek. Salih Atan Duran da talep ediyor. Çok talep eden arkadaşımız var. Teşkilatlarımızın herkesle görüşmesi oluyor ancak benim kendisiyle bir görüşmem olmadı" dedi.

"TEMENNİLERİ OLARAK GÖRÜYORUM"
Şahin’in mesajlarının ardından gözlerin çevrildiği İYİ Parti’den ilk açıklama geldi. Gerçekizmir’e konuşan İYİ Parti İl Başkanı Ülkü Doğan, “Ben onların parti olarak temennileri olduğunu düşünüyorum. Bizim bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Kamuoyu bizim bu konudaki tasarrufumuzu belediye başkan adayı açıklandığında net olarak öğrenmiş olacak. Partide içerisinde devam eden süreçlerdir bunlar, geri kalan kısmını temenni olarak görüyorum” dedi. 

"TARAFLARINA SORMAK LAZIM"
İYİ Parti İl Başkanı Doğan, ‘Duran-MHP görüşmesi’ iddiası hakkında da, “Görüşme yapıldı mı ya da yapıldıysa ne şekilde gerçekleştiğine, içeriğine ilişkin yorumları taraflara sormak doğru bir yaklaşım olacaktır” açıklamasını yaptı. 

"GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR"
Doğan, “Belediye başkan adaylarımızı belirlerken tek kriterimiz milletin kimi istediği… Ama bununla ilgili gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Hem bölgede kamuoyu yoklamalarını yapıyoruz, bir yandan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve milletvekillerimizle istişarelerimiz devam ediyor. Yani öncelikle o bölgedeki vatandaşların isteklerini dikkate alarak bir yol izliyoruz. Bu yolun sonucunda ne olacağını adayımızı ilan ettiğimizde göreceğiz. Görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir