MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'den Zeybekci'nin adaylığına itiraz... Zeybekci'den 'belgeli' yanıt!
Politika
23 Şubat 2019 Cumartesi 12:33

İYİ Parti'den Zeybekci'nin adaylığına itiraz... Zeybekci'den 'belgeli' yanıt!

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin adaylığına itiraz etti. İYİ Parti, Zeybekci’nin “Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili” görevinde olduğunu iddia ederek İl Seçim Kurulu’na adaylık iptali başvurusunda bulundu. Zeybekci ise görevinden istifa ettiğini belgeyle sundu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin halen “Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili” görevinde bulunduğu iddia edilerek adaylık başvurusunun iptali için İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi sundu.

2839 Sayılı Milletvekili seçim kanununu 18. Maddesine atıf yapılarak yazılan dilekçede, “31 Mart seçimleri için geçerli olan “kamu görevlilerinin en geç 1 Aralık 2018 tarihine kadar istifa etme zorunluluğu bulunmaktadır. AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Nihat Zeybekci’nin de “Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili” olarak görev yaptığı bilindiğine göre; 1 Aralık 2018 tarihine kadar bu görevinden istifa etmemiş olduğu ve 1 Aralık 2018’den bu yana kendisine halen maaş olarak ödeme yapılmakta olduğu hususları dikkate alınarak adaylık başvurusuna yasal süre içerisinde itiraz ediyor, adaylık başvurusunun reddedilmesini arz ve talep ediyoruz” denildi.

ZEYBEKCİ’DEN BELGELİ YANIT!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ise görevinden istifa ettiğini bildirdi. Zeybekci İstifa ettiğini belgeleriyle açıkladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir