MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'den flaş çıkış: Bin TL ikramiye balonu patladı!
Politika
7 Haziran 2018 Perşembe 16:26

İYİ Parti'den flaş çıkış: Bin TL ikramiye balonu patladı!

İYİ Parti Parti Sözcüsü Çıray, emeklilik ikramiyeleri hakkında sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı. Çıray, emeklilik ikramiyelerinin bin TL olarak yatırılmadığını söyledi.

İYİ Parti Parti Sözcüsü Aytun Çıray, emeklilik ikramiyeleri hakkında sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı. Çıray, emeklilik ikramiyelerinin bin TL olarak yatırılmadığını söyledi.

Geçtiğimiz seçimlerde muhalefetin seçim vaatleri arasında yer alan ve AK Parti cephesinin de "Kaynak nasıl yaratacaksınız?" şeklinde tepki gösterdiği 'Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında bin TL ikramiye' vaadi, yeni seçim döneminde iktidarın vaatleri arasına girdi. 

Konuyla ilgili İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray sosyal medya hesabından "Her emekliye bin TL verilmeyecek, kimilerine 300 TL, kimilerine ise 500 TL verilecek, bunun da nedeninin maaş farkıdır" açıklamasını yapmış, CHP cephesinden de Çıray'ın açıklamalarına paralel mesajlar gelmişti.

Muhalefetin bu iddiaları üzerine Başbakan Binali Yıldırım 15 Mayıs 2018'deki grup toplantısında, Çıray’ın her emekliye bin TL bayram ikramiyesi verilmeyeceğine dair iddiasının doğru olmadığı belirtti.

Emekliye verilecek bayram ikramiyesi hakkında ortaya atılan iddiaları net bir dille yalanlayan, Yıldırım "Bunun kararı alınmıştır ve yılda 2 sefer emekli maaşı kaç para olursa olsun bakılmadan her bir emeklimize bin lira bayram ikramiyesi verilecektir, nokta. Net eline geçen para, brüt değil" ifadelerini kullanmıştı.

Emekli ikramiyelerinin yatmaya başlamasının ardından Çıray sosyal medya hesabından iddialarının doğru çıktığını söyleyerek, iktidara tepki gösterdi.

"HER EMEKLİYE 1000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ BALONU PATLADI!
Çıray sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
14 Mayısta “Her emekliye dini bayramlarımızda bin TL verilecek vaadi de doğru çıkmadı,” dediğimde Başbakan yalanlamıştı. İYİ'ler yalan söylemez. İşte ispatı!

Çıray açıklamasıyla birlikte bir vatandaşın hesabına yatan paranın ekran görüntüsünü paylaştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir