MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Partili Bezircilioğlu bayramlaşmada 2024 hedefini açıkladı: En az 20 ilçe!
Politika
26 Haziran 2023 Pazartesi 11:52

İYİ Partili Bezircilioğlu bayramlaşmada 2024 hedefini açıkladı: En az 20 ilçe!

İYİ Parti İzmir Teşkilatı’nın bayramlaşma töreninde konuşan İl Başkanı Bezircilioğlu 2024’teki yerel seçimlerde daha önce açıkladığı Büyükşehir hedeflerinin değişmediğini belirterek, kentte en az 20 ilçe belediyesini kazanmak istediklerini söyledi. Bezircilioğlu, parti kongresinde Akşener’in '15 vekil’ çıkışı sonrası CHP cephesinden gelen Tire ve Kiraz eleştirilerine, “Şimdi Kiraz ve Tire’nin ötesinde ittifak sayesinde kazanılmış ilçeler var öncelikle teşekkür beklerdik’’ diye yanıt verdi.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir Kurban Bayramı’nın arefe gününde partilerinin il binasında bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. 

Törene ev sahibi İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun yanında Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve parti yöneticileri katıldı. 

Toplantıda konuşan İl Başkanı Bezircilioğlu sözlerine, "Bayramlar birliğin, beraberliğin olduğu dargınlıkların sona erdiği, geleceğe umutça baktığımız, güzel hayaller kurduğumuz ve hepimizi geçmişe çocukluğumuza götüren manevi günlerimiz. Bayram vesilesi ile bir araya geliyoruz. Özlem gideriyoruz. Bugün de burada sizlerle bayramlaşmaya gelerek bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim" diyerek başladı.  Bezircilioğlu sözlerine devam ederken ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara değindi. 



Bezircilioğlu, "Bir bayrama gidiyoruz gönlümüz neşeli umutlu olmak istiyor ama maalesef ülkemizin durumu her geçen gün bizi daha kötümser olmaya daha bir umutsuzluğa sevk ediyor. Hepimiz Türk milleti olarak kendi çapında dini vecibeleri yerine getirmek isteyen insanlarız yakın zamana kadar emekliler dahil kurbanlarını kesip fakire dağıtabiliyorken bugün bırakın emeklileri çalışanlarımız, küçük esnafımız dahi kurban vazifesini yerine getirmekte büyük zorluk yaşıyoruz. Ekonomik sıkıntı büyük. Gıda enflasyonu dünyada 170 ülke içerisinde rekor sütüne rekor kırıyor. Emekli maaşı küçükbaş bir kurban etmiyor. Asgari ücrete sürekli güncelleme yapılıyor. Asgari ücret alan mutlu değil, çalışanlar memnun değil. Asgari ücreti ödemekle yükümlü işveren ödeyemeyecek duruma gelmiş. Eğer bir ülkenin ekonomik ortamında maaşı alan da maaşı veren de mutsuzsa maaşı alan o maaşla geçinemiyorsa o ülkede gerçekten çok ciddi bir ekonomik kriz var demektir. Biz bütün bu olumsuzluklar ve ekonomik sıkıntılar ile bu bayramı karşılıyoruz. Umuyorum ki bu sıkıntılarla, ekonomik krizlerle girdiğimiz son bayramımız olsun. Bundan sonraki bayramlara bu ülkede yaşayanlar hak ettiği şekilde ekonomik olarak ve bu şerefli ülkenin şerefli bireyleri olarak çok daha iyi koşullarda girsinler. Bayram arefesinde daha tatlı konulardan konuşmak isterdik ama hayatın gerçekleri derinden etkiliyor. Biz de ülkemizde olandan bitenden haberdarız. Bu konudaki mücadelemiz devam edecektir’’ dedi. 

"BÜYÜKŞEHİR HEDEFİNDE DEĞİŞİKLİK YOK"
Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz gün gerçekleştirilen kongrede CHP’den istediğ 15 milletvekilini ‘en büyük pişmanlığım’ olarak nitelerken Akşener’in ifadeleri Millet İttifakı’nın geleceğine dair soru işaretleri oluşurdu. 

Genel seçimler öncesince yaptığı açıklamalarda İzmir’de hedefleri arasında büyükşehir belediyesinin de olduğunu söyleyen Bezircilioğlu konuya ilişkin, "Hedeflerimizi koyduk herhangi bir değişiklik yok. Siyasette 1 günde çok uzun bir sür olabilir. Yerel seçimlere 9, 10 ay var. O zamanda kadar ülkenin konjonktüründe değişiklikler, siyasetin akışı hayatın akışı her şey her ihtimal söz konusu olabilir. Tek başıma İzmir’in teşkilat başkanı olarak yerel seçimler şu şekilde gireceğiz deme yetkim yok. Süreç içerisinde hep beraber takip edeceğiz. Yeri geldiğinde bizim fikrimizi alınacaktır. O günün şartlarında biz de fikrimizi genel merkezimize sunacağız. Süreci takip ediyoruz’’ diye konuştu. 

"2024’TE EN AZ 20 İLÇE"
2024’teki yerel seçimlerde İzmir’de kaç ilçe hedeflediklerini açıklayan İl Başkanı, ‘’İlk aday olduğumda büyükşehir belediyesi ve en az 20 ilçeye takip olacağımızı söylemiştim. Ağzımdan çıkan sözden gerip adım atacak yapıda değilim. İddiamız devam ediyor. Önümüzdeki süreci iyi okuma gerekiyor. Tabi ki nazar boncuğumuzun yanında ilçe belediyeleri koymak, büyükşehir belediyesini koymak siyasi parti olarak en doğal hedeftir. Yerel seçimlerde de herhangi bir hedef koymamız kimseyi rahatsız etmesin. Bağımsız bir siyasi partiyiz. Yerelde de genelde de ülkeyi yönetmeye talip bir siyasi partiyiz’’ ifadelerini kullandı. 

"İZMİR’DE KAZANILAN İLÇELER VAR, TEŞEKKÜR BEKLERDİK"
Akşener’in kongredeki açıklamalarının ardından CHP cephesinden gelen Tire ve Kiraz mesajlarını değerlendiren Bezircilioğlu, "Şimdi Kiraz ve Tire’nin ötesinde ittifak sayesinde kazanılmış ilçeler var öncelikle teşekkür beklerdik. Bu konuda teşekkür duymadık. Bu ittifak sayesinde İzmir’de kazanılan ilçeler var. Minnet duygusu belirtmeden Tire’yi verdik Kirazı’ verdik kimse kimseye bir şey vermedi. Herkes olaya kendi bakış açısından bakıyor birazcık siyaseten daha geniş bakış açısı ile empati yaparak daha makul bakmak gerekiyor. Geçmişe dönük olayları çok fazla irdelemeden geleceğe bakmak ona odaklanmak gerek" diye konuştu. 

BAŞKAN DURAN: İNŞALLAH GELECEK BAYRAMLAR…
Kısa bir konuşma gerçekleştiren Tire Belediye Başkanı Duran, "İnşallah gelecek bayramların içinde bulunduğumuz bayramdan daha güzel günlerde olmasını diliyorum" dedi. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir