MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Partili Bezircilioğlu'ndan iddialı 2024 hedefi, 'talep' ve 'Özlale' mesajları!
Politika
29 Ağustos 2023 Salı 11:32

İYİ Partili Bezircilioğlu'ndan iddialı 2024 hedefi, 'talep' ve 'Özlale' mesajları!

İYİ Parti Lideri Akşener’in yerel seçim sürecinde ittifak yapılmayacağını açıklamasının ardından kulisler hareketlenirken, İzmir İl Başkanı Bezircilioğlu'ndan önemli mesajlar geldi. Büyükşehir ve 20 ilçe hedefinin altını bir kez daha çizen Bezircilioğlu, aday adaylığı için taleplerin gelmeye başladığını açıkladı. İYİ Parti İl Başkanı adı İYİ Parti’nin büyükşehir adayı olarak geçen İzmir Milletvekili Özlale için ise, "İzmir’e yakışan bir profil" yorumunu yaptı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'da Afyonkarahisar'da gerçekleşen mitinginde geride kalan seçim sürecine yönelik ittifak paydaşlarına sert eleştirilerde bulunurken, "Önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarımızla, milletimizin huzuruna çıkacağız ve göreve talip olacağız" sözleri yankı uyandırdı. 

İYİ Parti Akşener'in mesajlarının yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP), Zafer Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurması yerel seçim kulislerini hareketlendirdi. 

İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu İzmir'de Büyükşehir ve 20 ilçeyi hedef koyarken, sürece yönelik de önemli mesajlar verdi. İYİ Parti İl Başkanı, adı büyükşehir adaylığı için geçen İzmir Milletvekili Ümit Özlale için, "İzmir’e uyan ve yakışan bir profil" değerlendirmesini yaptı.

Bezircilioğlu İzmir’de yerel seçimler için teşkilata aday adaylığı başvurularının da gelmeye başladığını sözlerine ekledi.

"BİZ 2024’E HER ŞEKİLDE HAZIRIZ"
İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu sözlerine İzmir teşkilatının yerel seçim hazırlıklarını anlatarak başladı.

Bezircilioğlu, "O yönde hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı 2 aydır yapıyoruz. Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyesi aday adaylığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz her şekilde hazırız. Genel merkezimizden gelecek olan direktife göre hareket edeceğiz" dedi.

"BİZ KENDİ HAZIRLIKLARIMIZA BAKIYORUZ"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Yerel seçimde ittifak mümkün olmayabilir. Yerel seçimlerde genel seçimde olduğu gibi bir ittifak arayışının çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum” sözlerini değerlendiren Bezircilioğlu, ‘’Onların durumunu kendi yorumlasın. Biz kendi hazırlıklarımıza bakıyoruz. Yorum yapmamız doğru değil. Kendi çalışmalarımıza odaklanmış durumdayız’’ diye konuştu.

"İZMİR’DE İYİ PARTİ’NİN HER ZAMAN ŞANSI VAR"
Seçimlere kendi kadroları ile girmesi durumunda partisinin şansını değerlendiren İzmir İl Başkanı, ‘’İzmir’de İYİ Parti’nin her zaman şansı var. Genel başkanımızın açıklamaları epey ışık tuttu. Siyasette 1 gün çok uzun, 6 ay çok kısa fakat İzmir’in İYİ Parti’nin büyüyeceği, boylanacağı en güzel siyasi iklime sahip. İzmir’de çok ciddi bir şansımız var. İzmirlilerin bize İYİ Parti bayrağı altında girdiğimiz takdirde seçimlere çok ciddi bir teveccüh göstereceğini düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

"2024 İÇİN TALEPLER GELMEYE BAŞLADI!"
26 Ağustos konuşması öncesi Akşener ile genel merkezde görüşen Bezircilioğlu partiye 2024 yerel seçimleri için aday adaylığı başvurularının gelmeye başladığını açıkladı.

Bezircilioğlu, ‘’Bu çalışmalar ile ilgili gerekli bilgiyi verdik genel merkeze. Genel Başkanımızın açıklamaları bunu perçinledi. Biz yine dediğim gibi 30 ilçede ve büyükşehirde aday çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bunun bir takvimi olacak tabi. Talepler oluyor. Aday adayı havuzlarımızı güçlendiriyoruz. Aday adaylığı talepleri gelmeye başladı. Teşkilat içinden de teşkilat dışından da. Hepsini değerlendirmeye alacağız’’ dedi.

20 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR HEDEFİNİ YİNELEDİ
Bezircilioğlu 20 ilçe ve büyükşehir hedefini yineledi. İYİ Parti İl Başkanı, "20 ilçe hedefimizi tek başımıza girdiğimiz takdirde söylemiştik. Biz ağzımızdan çıkan laftan geri adım atacak insanlar değiliz. Hedeflerimizin de İzmir özelinde gerçekçi olduğunu görüyoruz’’ diye konuştu. 

"ÖZLALE İZMİR’E YAKIŞAN BİR PROFİL!"
İYİ Parti’de adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı konuşulan İzmir Milletvekili Ümit Özlale hakkındaki iddialar için konuşan İl Başkanı, "Ümit Özlale İzmir’e uyan ve yakışan bir profil. Adayımız kim olursa olsun iddialı bir aday olacaktır. Partimizin göstereceği aday iddialı bir aday olacak" diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir