MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Partili Bezircilioğlu'ndan iktidara zam salvosu!
Politika
18 Temmuz 2023 Salı 13:38

İYİ Partili Bezircilioğlu'ndan iktidara zam salvosu!

Vergi artışlarının ardından peş peşe gelen zamlara muhalefet cephesinden tepkiler sürüyor. İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu da yaptığı açıklamayla iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

GERÇEKİZMİR - Vergi artışlarının ardından peş peşe gelen zamlara muhalefet cephesinden tepkiler sürüyor. 

İYİ Parti Teşkilatı da 81 ilde eşzamanlı yapılan açıklamalarla iktidara tepki gösterdi. 

İzmir İl Başkanlığı'ndaki açıklamada konuşan İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu önemli mesajlar verdi. 

İKTİDARA SERT TEPKİ! 
Söze, "AKP iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıyayız" diyerek başlayan İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu şunları kaydetti: Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla, popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil. Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmektedir. Üstelik AKP iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır. Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır. Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer sıkma politikası dayanmamaktadır. AKP iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır... 

'ADI KONMAMIŞ IMF PROGRAMI' ÇIKIŞI! 
Bezircilioğlu, "Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmaktadır" çıkışında bulunurken, "Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir. İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan ABD Doları bugün İzmir’deki rakamıyla 27.03 TL’ye gelmiştir.  Yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatı 21.14 TL’yken bugün litre fiyatı 35.90 TL olmuş ve iki ay içindeki artış oranı yüzde 70’i bulmuştur. Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur" dedi. 

Bezircilioğlu ekonominin gidişatına ilişkin öngörüsünü ise, "Yanlış uygulanan ekonomi politikalarından dolayı enflasyon kuru, kur da enflasyonu tetikledi. Zamanında inat edilmeyip dünyada uygulanan ekonomik politikalar uygulanmış olsaydı enflasyon artarken faizi düşürmek ne kadar yanlış olduğunu bugün acı reçete ile milletimizin önüne getirmiştir. Umuyorum kısa zamanda ülkemiz bu kısır sarmalın ve milletin aleyhine işleyen negatif döngünün bittiğini görürüz. Ancak şu an gidişat iyi görünmüyor" sözleriyle açıkladı. 

"UMARIM MİLLETİMİZ BU TABLOYU UNUTMAZ"
Bezircilioğlu şunları kaydetti: Türkiye’de seçim ekonomisine yönelik bir olgu var. Seçim öncesi devletin kaynaklarıyla orantısız güç kullanarak iktidar partisi bunu oya devşirmeye çalıştı ve başarılı oldu. Bundan sonra umarız ki milletimiz seçim öncesi ve seçim sonrası tabloyu karşılaştırır ve unutmaz. Seçim geldiğinde de iktidara gerekli cevabı verir.

"MİLLET KAN AĞLARKEN..."
Bezircilioğlu ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen tasarruf genelgesi için de, "Millet kan ağlarken evine ekmek götürme mücadelesi verirken saraylarda özel uçaklarda şatafat içinde yaşarken kamuda tasarruf önlemleri adı altında bir genelge yayınladı. Devleti yönetenlerin sorumluluğu ve vebali çok büyük. İnsanlar açlık mücadelesi verirken şatafat içinde yaşayıp bu insanların vergilerini bu ülkenin kaynaklarını har vurup harman savurmak etik ve ahlaki değildir. İnşallah bu hamlenin altı doldurulmuştur" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir