MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Partili Kerpişçi: İzmir tarım üssü olacak!
Politika
15 Haziran 2018 Cuma 10:06

İYİ Partili Kerpişçi: İzmir tarım üssü olacak!

İYİ Parti 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, tarım kenti İzmir’in AKP hükümetleri döneminde ihmal edildiğini belirterek, “Bu hükümet tarımı arka plana itti. Bakırçay ve Menderes havzasında çiftçi, köylü tam anlamıyla kan ağlıyor. Tarım konusunda dünyadaki gelişmeler iyi takip edilmedi. Günlük çözümler üretildi. Tarımda üretimi tesadüflere bırakmamak lazım. Üreticinin yönlendirilmesi gerekiyor. İYİ Parti iktidarında üreticinin yüzü gülecek ve İzmir tarımın da üssü olacak” dedi

İYİ Parti 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gittikleri her noktada vatandaşların kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kerpişçi, İzmirlilerin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’i benimsediği ve ilk turda Akşener’e büyük destek vereceğini söyledi.

İKTİDAR YORGUN, VATANDAŞ İSE BIKKIN!

İYİ Partili Kerpişçi, AKP iktidarının metal yorgunluk yaşadığını, vatandaşların da bu iktidarın uygulamalarından artık bıktığını belirtti. Kerpişçi, “Son yıllardır artan bir ekonomik yükün altındayız. Türkiye’de iş yapan tüm firmalar, vatandaşlarımız, emeklilerimiz, gençlerimiz ekonomik problemler altında eziliyor. Sürekli olarak borçlanan bir Türkiye var. Kendi gelirinizden fazlasını harcıyorsunuz. 10 lira kazanıyorsunuz ama 20 lira harcıyorsunuz. Evinize yeni eşyalar, kendinize yeni araba alıyorsunuz. Bir büyüme görünüyor ama bu tüketerek yaptığınız bir şey. Çünkü eve giren para belli! Şuan ki büyüme sürdürülebilir değil. Türkiye oturup orta ve uzun vadede çözümler ortaya koymalı. Üretime ağırlık vermeliyiz. Üretim yapabilecek tesisler kurmalıyız. Bunlarda da yüksek teknoloji ürünler üreterek ancak ekonomik problemlerin altından kalkabilir, cari açığımızı kapatabiliriz”

İZMİR TARIM KENTİ SÖZÜ LAFTA KALDI

İzmir için her zaman tarım kenti ifadesinin kullanıldığını ancak bunun lafta kaldığını vurgulayan İYİ Parti 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, “İzmir çok ciddi bir tarım üreten bir il. Hayvancılık ve birçok tarım ürünü noktasında Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinin başında İzmir geliyor. Ancak Bakırçay ve Menderes Havzası’nda sıkıntılar çok büyük. Çiftçi, köylü adeta kan ağlıyor. Girdi fiyatları çok yüksek. Şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki İYİ Parti iktidarında tarım sektörü derin bir nefes alacak. Örneğin; tarım teknolojilerinin uygulanmasında noktasında merkezler olacak. İzmir buna öncülük edecek. Türkiye’nin kendine yetecek ürünü üretmesi gerekiyor. İzmir ağır sanayi ve madencilikte faaliyet gösteren bir kent olmamalı. Buranın doğal güzelliklerini, kültürel yapısını hep birlikte korumalıyız. Yüksek teknolojik ürünlerinin uygulanacağı alanlar yaratılmalı. İzmir bir üs olmalı. İzmir’e bu ciddi bir ekonomik girdi ve kaliteli iş gücünün burada toplanmasını sağlayacaktır. AKP hükümetleri tarımı hep arka plana itti. Dünyadaki gelişmeler iyi takip edilmedi. Tarımda üretimi tesadüflere bırakmamak lazım. Üreticinin yönlendirilmesi gerekiyor”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir