MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZBAN'a 2 yeni istasyon için yeniden ihale!
Güncel
9 Mart 2023 Perşembe 09:22

İZBAN'a 2 yeni istasyon için yeniden ihale!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığı ile işletilen İZBAN’da inşa edilmesi planlanan Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi ve Konak’taki Lale Mahallesi istasyonları için yeniden ihaleye çıkılması kararı alındı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) ortaklığı ile işletilen ve kent içi ulaşımın en önemli parçalarından biri olan İZBAN’a iki yeni istasyon için yeniden ihaleye çıkılması kararı alındı.

İZBAN’da Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi ve Konak’taki Lale Mahallesi istasyonları için daha önce iki kez ihaleye çıkılmış fakat yapım gerçekleşmemişti.

İhale açıklamasında ‘2 adet yer üstü tren istasyonun kaba inşaatın, ince işlerin, mekanik ve elektrik imalatları, çevre düzenlemesi, geoteknik işleri (iksa ve zemin iyileştirme) ile yaya alt geçidi tamirat ve onarımı yapılması’ bilgilerine yer verildi.

31 Mart’ta saat 11:00’de gerçekleştirilmesi planlanan ihalede sözleşmenin imzalanması ile 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanması ve 540 takvim gününde bitirilmesi planlanıyor.

İSTASYON SAYISI 45’E ÇIKACAK!

Söz konusu istasyonların inşası ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı Menemen’e iki yeni istasyon projesi ile İZBAN’ın 41 olan istasyon sayısı 45’e çıkacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ÖMER ÇETİNER
 9 Mart 2023 Perşembe 10:07
Cumaovası istasyonunu geçtikten sonra Taşköprü mevkine istasyon istiyoruz cumaovası merkeze yakın olması hayatımızı kolaylaştıracaktır şu andaki istasyon merkeze 6 km uzakta
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir