MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZBAN çilesi 2'ye katlandı: Trenler klima arızaları nedeniyle bakımda!
Güncel
26 Temmuz 2024 Cuma 10:46

İZBAN çilesi 2'ye katlandı: Trenler klima arızaları nedeniyle bakımda!

İzmir’de toplu ulaşımın can damarı olan fakat sık sık arıza ve gecikmelerle gündeme gelen İZBAN’daki trenlerde yaz aylarında yaşanan klima arızası nedeniyle bakım süreleri arttı. Kullanımın en yoğun olduğu işe gidiş ve dönüş saatlerinde 9 değil 6 vagondan oluşan trenlerin sefer yapması vatandaşı çileden çıkarttı. Aksaklıklar nedeniyle trenlerde yaşanan izdiham 2'ye katlandı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’de toplu ulaşımın can damarı İZBAN sık sık gündeme yaşanan gecikmeler ve arızalar ile geliyor.

İşletmeye 2010 tarihinde başlayan İZBAN, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile hizmet verirken banliyö treni olarak tasarlanan İZBAN’ın kullandığı rayların aynı zamanda şehirlerarası yolcu taşıması trenlerin geç gelmesine ve hatlarda yoğunluk yaşanmasına neden oluyor.

TUGAY YOLLARI AYIRALIM DEMİŞTİ!

31 Mart yerel seçimlerinde seçilerek göreve başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay İZBAN konusundaki şikayetleri bilincinde olduğunu vurgulayarak TCDD-Büyükşehir ortaklığına bitirme noktasında adım atılmasına yönelik çalışma yapacaklarını açıklamıştı.

Tugay geçtiğimiz günlerde ise konu ile ilgili son açıklamasında, “İZBAN'da mantık hatası olduğunu düşünüyorum. Banliyö treni olarak planlanmış ama şehir içinde şehirlerarası yolcu taşıyor. Bunları birbirinden ayırmak lazım. Bu konuyu Ulaştırma Bakanı ile görüşeceğiz. İZBAN'a bir çözüm getirmek lazım. Yönetim şekli çözüm üretmeye engel oluyor” diye konuştu.

İZBAN siyaset ve yerel yönetimin gündeminde yer almaya devam ederken son dönemde trenlerdeki gecikmenin daha sık yaşanması ve trenlerin özellikle sabah işe gidiş ve akşam işten eve dönüş saatlerinde 6 vagon olarak hizmet vermesi vatandaşı çileden çıkardı.

TRENLER BAKIMDA KLİMALAR ARIZALI!

Şehirlerarası hizmet veren TCDD ve yük trenleri nedeniyle gecikmeler yaşanmaya devam ederken bu kez de yaz aylarında yaşanan klima arızaları nedeniyle trenler bakıma alınırken 9 değil 6 vagon olarak sefere çıkılıyor. Sinyal arızaları da trenlerin 6 vagon gelmesinin bir başka nedeni.

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Bekleme sürelerinin fazla olduğu İZBAN’da 6 vagon istasyonlarda ve trenlerde izdiham yaşanmasına neden oluyor. Trenlerde yolcular birbiri ile tartışmalar yaşarken vatandaşlar işe gidiş ve dönüş saatlerinde yaşanan kalabalık nedeniyle isyan ederek konuya çözüm bulunmasını istiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir