İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan depremin ardından kurulan İZDEDA geçtiğimiz günlerde maden faciası yaşayan Bartın’ın Amasra ilçesine gidecek. Ziyarette faciada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılar ile görüşülerek moral buluşmaları gerçekleştirilecek.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının yasını tutmaya devam ederken İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan depremin ardından kurulan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği(İZDEDA) maden faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri, faciada yaralananlar, Bartın Valisi, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile faciadan etkilenenleri ziyaret etmek için Bartın’a gidiyor.
İZDEDA’yı temsilen 4 kişilik heyetle gerçekleşecek ve üç gün sürmesi beklenen ziyaretle İZDEDA heyeti maden faciasından etkilenenleri ziyaret ederek destek mesajları verecek ve acıları paylaşacak.