MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZDEDA'dan Ankara çıkarması: Erdoğan'a davet, 3 önemli soruna çözüm sözü!
Güncel
23 Aralık 2022 Cuma 11:34

İZDEDA'dan Ankara çıkarması: Erdoğan'a davet, 3 önemli soruna çözüm sözü!

İZDEDA Heyeti 3 günlük Ankara çıkarmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşme fırsatı bulurken, kente kredi sorunu, proje alanında dışarıda kalanların durumu ve orta hasarlı bina sahiplerinin hakları noktasında önemli kazanımlar elde ederek döndü. İZDEDA heyeti ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 17 Şubat’ta İzmir’e yapacağı ziyarette derneklerine de davet etti.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir'de 30 Ekim 2020 günü meydana gelen büyük depremin ardından kurulan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) yaraları sarma adına sorunların çözümü için temaslarını sürdürüyor. 

İZDEDA yönetimi son olarak kritik bir Ankara çıkarmasına imza attı. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, Başkan Yardımcısı Bilal Çoban ve dernek saymanı Cüneyt Yılmaz’dan oluşan heyet Başkent'te görüşmeler gerçekleştirdi. 

Heyet, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile görüştü. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A DAVET!
AK Parti Genel Merkez ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kısa bir görüşme fırsatı yakalayan İZDEDA heyeti Erdoğan’ı 17 Şubat’ta kenti ziyaret ettiği tarihte derneklerine davet etti. Erdoğan’a şu ana kadar gerçekleştirilen çalışmalar için teşekkür eden heyet, depremzedelerin selamlarını da iletti. 

KREDİ BAŞVURUSU SÜRESİ 2 YIL OLSUN TALEBİ!
Bakan Murat Kurum’la kredi başvurusu süresi hakkında görüşen depremzedeler önemli bir kazanımla geri döndü. Hali hazırda bina yıkım tarihinin ardından 1 yıl içinde kredi başvurusu yapmayanlar haklarını kaybederken bu sürenin 2 yıla çıkartılması Ankara’da gündeme geldi. Bakan Kurum talebe olumlu bakarken bu konuda çalışma yapılacağını iletti. 

YILDIRIM’IN SÖZÜ YERİNE GETİRİLECEK!
Ankara’da Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binalı Yıldırım’ın depremzedelere sözü de gündeme geldi. Yıldırım’ın depremde evleri orta hasarlı olarak tespit edilenlere rezerv alandan hak sahipliği sözü için çalışma yapılacağı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ tarafından depremzedelere iletildi. 

PROJE ALANINDA DIŞARIDA KALANLARA MÜJDE!
Ankara’da gündeme gelen bir diğer konu ise Bayraklı’da inşa edilen proje alanlarında konut sayısı yetersiz kaldığı için dışarıda kalan 26 depremzedenin durumu oldu. Depremzedeler yılbaşından önce bu konudaki çözümün netleşeceği aktarılırken en kısa sürede de açıklanacağı belirtildi. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir