MENÜ
İzmir 28°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZSU'dan 3 ilçede su kuyusu harekatı!
Yerel Yönetimler
25 Nisan 2023 Salı 12:50

İZSU'dan 3 ilçede su kuyusu harekatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZSU, kentin Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde 13 adet su sondaj kuyusu açarak bölgenin su ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde 13 adet su sondaj kuyusu inşa etmek için ihaleye çıkıyor.

7adet 300m, 1 adet 290m, 2 adet 260 m, 3 adet 250m su sondaj kuyusu açılması, L: 3660m Ø200mm PVC derin kuyu sondaj borusu teçhizi, kuyu başı betonu, kuyu verim deneyi, kuyu inkişafı, kuyu içi jeofizik log alma, çimento enjeksiyonu, kuyu içi kamera yapılması ve 13 adet sac kabin yapılması için gerçekleştirilecek ihale 12 Mayıs günü saat 11:00’da yapılacak.

Açılacak su kuyuları ile birbirine komşu ilçeler ile bölgenin temiz su, kullanım suyu ve sulama suyu ihtiyacının karşılanması hedeflenirken çıkarılan suyun bahçe sulama ve diğer ihtiyaçları karşılaması bekleniyor.

SU SONDAJ KUYUSU NEDİR?
Zemine açılan delikten suyun güvenli ve ihtiyaca yönelik olarak temiz şekilde çıkarılması belirli bir teknik isteyen ve hata kabul etmeyen işlemler arasındadır. İstenen genişlikte delgi aletleri kullanılmaktadır. Kullanılacak suyun ne kadar yoğunlukta çıkması isteniyorsa delgi ekipmanı da o kadar geniş olmaktadır. Toprağın delindikten sonra kuyunun güvenliğini sağlama aşamasına geçilir.

Ucunda filtre olan ve yabancı cisimleri içine almayan borular yerleştirilerek çıkarılacak suyun yolu yapılmış olur. Kuyu cidarı ile boruların iniş seviyesi çakıllarla doldurulur ve temiz suya ulaşmak için yeterince su çekilme işlemine geçilir. Kuyunun ağız kısmı betonla sağlamlaştırılarak kuyu hizmete hazır hale getirilir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir