MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZSU’dan Bergama’ya altyapı yatırımı
Yerel Yönetimler
8 Mayıs 2024 Çarşamba 12:17

İZSU’dan Bergama’ya altyapı yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bergama’nın 5 mahallesine hizmet verecek yaklaşık 13 kilometrelik atık su ve yağmur suyu ayrıştırma hattı yapıyor. Proje kapsamındaki imalatların yüzde 20’lik kısmı tamamlandı.

Altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam eden İZSU Genel Müdürlüğü, Bergama’da kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yatırımlarını hayata geçiriyor. Bu kapsamda Tepeköy, Yalnızev ve Kadriye mahallelerinde 6,5 kilometrelik, yeni yerleşim alanlarının bulunduğu Bahçelievler Mahallesi’nde ise 6 kilometrelik kanalizasyon hattı imalatı yapılıyor. Saha çalışmalarını titizlikle yürüten İZSU ekipleri, çalışmaların yüzde 20’lik kısmını tamamladı. Yaklaşık 13 kilometreyi bulan altyapı yatırımının tamamlanmasıyla, mahallelerin evsel atık suları güvenli bir şekilde Bergama Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek ve çevresel risklerin önüne geçilecek.

Yatırım kapsamında ilçeye bağlı Maltepe Mahallesi’nde ise yağmur suyu ayrıştırma hattı projelendirildi. Taşkın riskine karşı önleyici nitelikteki projeyle mahallede 600 metrelik yağmur suyu ayrıştırma hattı yapılması ve bölgenin yaşam kalitesinin artırılması planlanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir