MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZSU'dan 'kuraklık' harekatı: 3 ilçeye 8 yeni kuyu!
Yerel Yönetimler
22 Temmuz 2021 Perşembe 09:12

İZSU'dan 'kuraklık' harekatı: 3 ilçeye 8 yeni kuyu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ihale yapma kararı aldı. Kiraz, Ödemiş, Beydağ ve bağlı mahallelerde 8 adet su sondaj kuyusu açılması için harekete geçildi. Çalışma kapsamında 5 adet 350 metrelik, 1 adet 270 metrelik, 2 adet 250 metrelik kuyunun açılmasının hedeflendiği belirtildi.

Mehmet İŞLER/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, ‘Başka bir tarım mümkün’ parolasıyla kentte sürdürülen kırsal kalkınma programında 3 ilçe için önemli bir karar alındı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde özellikle kuraklığa karşı mücadelede yürüttüğü politikada Başkan Soyer ve ekibinin tespitleri dikkat çekiyordu. İklim krizine sık sık vurgu yapılan süreçte İzmir’de susuzluk masaya yatırılırken gözler barajların doluluk oranlarına takılıyordu. 

Diğer yandan da yerin altındaki rezervlerin de tükenme noktasına gelmesi ya da zor ulaşılabilir duruma geçmesi tedirginliği arttırıyordu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, “20 yıl öncesine kadar 10-15 metrelerde su çıkan Kiraz’da, artık su bulmak için 250-300 hatta 350 metrelere kadar inilmesi gerekiyor” açıklaması durumun ciddiyetini gözler önüne seriyordu.  

Tam bu noktada zaman zaman susuzluk konusunda Başkan Soyer ile karşı karşıya gelen AK Partili Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın yönettiği Kiraz’ın da aralarında bulunduğu toplam 3 ilçede yeni sondaj kuyuları açılması için harekete geçildi. 

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından yürütülecek süreçte Kiraz, Ödemiş, Beydağ ve bağlı mahallelerde 8 adet sondaj kuyusu inşaatı yapılması için ihale açıldı. 
Açık usul şeklinde yapılacak ihale için 9 Ağustos tarihi belirlendi. 

İhale bilgilerinde, 5 adet 350 metrelik, 1 adet 270 metrelik, 2 adet 250 metrelik su sondaj kuyusunun açılacağı yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir