MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZSU’nun 110 milyon euro ve 678 milyonluk 2 kredisine oy birliğiyle onay!
Yerel Yönetimler
9 Ekim 2023 Pazartesi 20:20

İZSU’nun 110 milyon euro ve 678 milyonluk 2 kredisine oy birliğiyle onay!

İZSU’nun finansmanını Dünya Bankası’nın sağladı ve İller Bankası tarafından yürütülen Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi kapsamında 2023 yılından itibaren yıllara sari kullanılmak üzere, İller Bankası A.Ş.'den 110.000.000,00 Avro veya eşdeğeri yabancı döviz cinsinden nakdi kredinin kullanılması için yetki ve daha önce yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yetkilendirilen 400 milyon liralık krediye ek 678 milyon liralık kredi kullanma yetkisi meclisten oy birliğiyle geçti.

GERÇEKİZMİR – İZSU Genel Müdürlüğü’nün ekim ayı olağanüstü genel kurulu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturumda İZSU’nun finansmanını Dünya Bankası’nın sağladı ve İller Bankası tarafından yürütülen Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi kapsamında 2023 yılından itibaren yıllara sari kullanılmak üzere, İller Bankası A.Ş.'den 110.000.000,00 Avro veya eşdeğeri yabancı döviz cinsinden nakdi kredinin kullanılması için yetki ve daha önce yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yetkilendirilen 400 milyon liralık krediye ek 678 milyon liralık kredi kullanma yetkisi masaya yatırıldı. 

İki önergede komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edilerek onaylandı. 

KREDİ DEĞERLENDİRME RAPORU 
Borçlanma önergelerinden İller Bankası’ndan gelecek 110 milyon euroluk kredi yetkisi komisyonlardan oy birliğiyle geçerken, kaynağın tamamının yatırımlara kullanılacağı açıklandı. CHP’li Meclis Üyesi Bülent Köklü, “Alsancak’tan başlayarak Eşrefpaşa ve İnönü Caddesi’ni kapsayan yağmur su hatları için değerlendirilecek” dedi.  Köklü ikinci önerge için ise, “İZSU’nun 1 milyar 78 milyon liralık bir borçlanma hakkı var. Bunun 400 milyon lirasını 2022’den bugüne kadar gelen tarihte kullanmış bulunuyoruz. 678 milyon liralık kredi de yağmur suyu ve atık su için yapılacak yatırımlara kullanılacak. Çoğunluğu Çiğli’deki 4.faz yapımı için kullanılacak” diye konuştu. 

4 PARTİDEN MESAJLAR 
AK Parti Sözcüsü Hakan Yıldız ise, “110 milyon euroluk 20 vadeli kredinin teminatı yine İller Bankası… Merkezi hükümetin herhangi bir engellemesi olmadığı gibi grubumuzun da yatırımlar için aynı anlayışı devam etmekte… Diğeri de İzmir’in arıtması için önemli bir projeye kaynak sağlayacak. Grubumuz olarak bu 2 önergeye İZSU’nun bu projeleri hızlı ve kontrollü şekilde bitireceğini umarak oy birliği yaptık” dedi. 

MHP Grup Başkanvekili Cüneyt Umutlu, “Biz de yatırımları katkı için bu önergelere oy birliği yaptık. Ancak İZSU’nun 4 yıllık saha performansı hiç olumlu değil. İnşallah Şakran’ın arıtma sorunu biter, Bakırçayımız tertemiz akar. Bu kaynağın doğru ve akılcı bir şekilde kullanılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de karara bağlanan her iki kaynağın da hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. 

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise şunları kaydetti: Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü şehrin altyapısına ait yatırımlarını artırarak sürdürüyor. Sayın Başkan Tunç Soyer’in döneminde bu yatırımlar daha da arttı ve İzmir’in uzun süredir devam eden sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Diğer meclis üyesi arkadaşlarımızın da zaman zaman aramızda tartışmalar yaşansa da İzmir’in yatırımla ilgili faaliyetlerini ve daha iyi bir kent yaşamını onların da arzuladığını biliyorum ve kendilerine bu destekleri için teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir