MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZTO'dan İzmir Limanı için reçete: Yeni süreçte neler yapılmalı?
Ekonomi
29 Temmuz 2021 Perşembe 08:38

İZTO'dan İzmir Limanı için reçete: Yeni süreçte neler yapılmalı?

İzmir Ticaret Odası tarafından kentteki limanlar için yapılan genel değerlendirmede önemli tespitlerde bulunulduğu görüldü. Raporda özellikle İzmir Limanı'na ayrı bir parantez açılırken yeni süreçte yapılması gerekenler sıralandı. Çalışmada; olası ihale süreçlerine dikkat çekildi. Ayrıca kruvaziyer turizmi, teknik çalışmalarla ilgili de öneriler sunuldu.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından kentteki limanlar ve yatırımlara ilişkin genel değerlendirmenin yer aldığı raporda önemli bilgiler göze çarptı.

İzmir'deki limanların bulunduğu noktaların tarihine, konumuna dair açıklamaların yapıldığı çalışmada ayrıca yeni süreçte gerçekleşmesi beklenen yatırımlar ve beklentilere ayrı bir parantez açıldı.

Alsancak Limanı özelinde sunulan bilgiler ve yapılması gerekenler ise dikkat çekti. Raporun ilgili bölümünde, "İzmir Alsancak Limanı, İzmir ekonomisinin temelini oluşturan en önemli faktörlerden biridir ve şehir merkezindeki liman konteynır, ro-ro, ro-pax ve kruvaziyer fonksiyonları ile varlığını sürdürmelidir. Ayrıca TMO’nun siloları nedeniyle kirletici olmayan TMO dökme yüklerini elleçleyen bir liman olmalıdır" denildi.

?Ayrıca, "Bu çerçevede; konjonktürün uygun olduğu bir ortamda Kruvaziyer Limanı ve Yük Limanı olarak ayrı ayrı ihaleye çıkılmalıdır. İhale öncesinde olası müşterilere projeler anlatılmalı; liman işletmecileri ve deniz taşımacılığı yapan şirketlerle ayrı ayrı birebir görüşülmelidir. Proje dokümanları İngilizce’ye çevrilmelidir. İhale öncesinde kruvaziyer şirketleri, gayrimenkul şirketleri, katılımcının çok olacağı ihale şartları yaratılmalıdır. İzmir Alsancak Limanı’nın 3 Milyon TEU kapasiteye ulaştırılması şartı aranmalıdır. Liman yaklaşım kanalı taraması devlet tarafından yapılmalıdır" ifadeleri kullanıldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir