İzmir'deki bir mimarlık ofisinde, 21 Eylül 2018'de yaşanan olayda, iddiaya göre iç mimar B.S.U., oturdukları masadan diğer arkadaşlarının kalkmasıyla patronu A.T.A. ile baş başa kaldı. Kısa süre sonra da A.T.A.'nın elini masanın altına götürdüğünü görüp, fotoğraf çekme sesi duydu. B.S.U. ve olaya tanık olan 4 mesai arkadaşı, patronla tartışıp, eşyalarını toplayarak, mimarlık ofisini terk etti. B.S.U., İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. A.T.A. hakkında İzmir 48'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
TANIKLAR DİNLENDİ
Davanın ilk duruşmasına B.S.U. ile taraf avukatları katılırken, tutuksuz sanık A.T.A. gelmedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen çalışanlardan E.A.. "Sanık olaydan sonra beni telefonla arayıp, masa altından B.S.U.'nun fotoğraflarını çektiğini anlatıp, pişman olduğunu ve şeytana uyduğunu söyledi" dedi. Bir başka çalışan T.Z.B. de "Olay günü B.S.U.'nun sanığın odasına hızlı bir şekilde girdiğini, sanığın bunun üzerine çıkıp lavaboya girdiğini gördüm. Girmesi ile çıkması bir oldu. B.S.U.'nun eli ayağı titriyordu. Ertesi gün sanığın eşi beni aradı, sanık ile gece konuştuğunu ve fotoğrafı çektiğini itiraf ettiğini, bunun üzerine sanığı evden kovduğunu anlattı" diye konuştu. G.K. isimle çalışan ise sanığın telefonunda mağdurun fotoğraflarını gördüğünü ileri sürerek, şunları söyledi:
"Sanığın, müştekinin bel altı fotoğraflarını çektiğini gördüm. Sanık masadan ayrıldığında, telefonunun tuş kilidi olmadığı için son çekilen fotoğraflara baktım. Fotoğraflar B.S.U.'nun bel altı çekilmiş fotoğraflarıydı."
Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı, duruşmaya gelmeyen sanık A.T.A.'nın bir sonraki oturumda zorla getirilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.
Öte yandan Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Derneği (TMMOB) Mimarlar Odası, İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu ve İzmir Kadın Savunma Ağı, duruşmaya katılarak mağdur B.S.U.'ya destek verdi. (DHA)