MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İddia: Kılıçdaroğlu, Özel’den 4 vekilin ihraç edilmesini istedi
Politika
24 Mayıs 2026 Pazar 08:19

İddia: Kılıçdaroğlu, Özel’den 4 vekilin ihraç edilmesini istedi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay için Özgür Özel’den 4 milletvekilinin partiden uzaklaştırılmasını istediği, Özel’in ise bu talebe “hayır” yanıtı verdiği öne sürüldü.

CHP'de "mutlak butlan" kararı sonrası başlayan krize ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken kurultay için Özgür Özel'den 4 milletvekilinin partiden uzaklaştırılmasını istediği, Özel'in ise bu talebe "hayır" dediği öne sürüldü.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin "mutlak butlan" kararının ardından parti içindeki tartışmalar sürerken, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel'in görüşmesine dair yeni bir iddia ortaya atıldı.

Nefes'ten Mahir Bağış'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu, Özel'den CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'ın partiden uzaklaştırılmasını ya da istifa etmelerini istedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu talebi erken kurultay için ön şart olarak gündeme getirdiği öne sürülürken, Özel'in yanıtının "hayır" olduğu aktarıldı. Kılıçdaroğlu'na yakın bazı milletvekillerinin ise Özel'in bu isimleri disipline sevk etmesi gerektiğini savunduğu iddia edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir