MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İduğ’dan çocuklarına kitap alamayan ailenin evine kütüphane!
Güncel
2 Ekim 2023 Pazartesi 15:48

İduğ’dan çocuklarına kitap alamayan ailenin evine kütüphane!

Geçtiğimiz seçimde İzmir Milletvekili adayı da olan CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo Bornova’daki ev ziyaretinde iki ilkokul öğrencisinin kitap alamadıklarından söz ettiğini kendisinin durumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a ilettiğini ve İduğ’un eve kütüphane kurduğunu aktardı.

GERÇEKİZMİR - CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşım yaptı.

İzmir Bornova’daki bir ev ziyaretinde çocuklarla sohbet ettiğini ilkokula giden iki öğrenciden birinin tiyatrocu diğerinin yazar olmak istediğini aktaran Foggo kitap alamadıklarını söyleyen çocuklar için Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a gittiğini ve İduğ’un evlerine kütüphane kurduğunu aktardı.

Foggo paylaşımında şu ifadeleri kullandı: İzmir #Bornova'da bir ev ziyaretinde çocuklarla sohbet ederken ilköğretime giden iki öğrenciden biri tiyatrocu, biri yazar olmak istediğini söyledi. Anneleri günlük işler yaparak evi geçindiriyordu. Yazar olmak isteyen kitap alamadığından söz etti ve evde kütüphane yoktu. Bir kaç evde de çocuklarla sohbet edip aynı durumu görünce aynı gün @bornovabld Başkanı @drmustafaidug35'a gittim. Çocukların kendilerine ait odalarının olmadığı ama hiç değilse bir kütüphane ile hayatlarının nasıl değişebileceğinden söz ettim veee Başkan sözünde durdu eve kütüphane kurdu. Devam edeceğiz... #ÇocuklaraEvdeKütüphane projesi her yerde ve tüm belediyelerde yaygınlaşsın.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir