MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İhracatçılardan bankalara 'acil kredi limiti' çağrısı!
Ekonomi
14 Aralık 2021 Salı 09:30

İhracatçılardan bankalara 'acil kredi limiti' çağrısı!

Dövize endeksli Türk Lirası kredisi kullanan ihracatçıların eksiye düşmesiyle ilgili olarak konuşan EİB Başkanı Eskinazi, "Talebimiz, ihracatçıların kullandığı kredilerde limitler belirlenirken döviz kurunun Eylül ayında kurdaki ani yükseliş öncesindeki seviyeden hesaplanması ya da kredi limitlerinin acilen artırılması. Bankalar kredi vermezse ihracatımızın sürdürülebilirliği ortadan kalkar" ifadelerini kullandı. 

GERÇEKİZMİR - Döviz kurlarındaki önlenemeyen artış ihracatçılara da zor günler yaşatıyor. 

Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Jak Eskinazi'den bu çerçevede önemli açıklamalar geldi. Dövize endeksli Türk Lirası kredisi kullanan ihracatçıların eksiye düşmesiyle ilgili olarak konuşan Eskinazi bankaların 'limiti aştınız' diyerek kredi vermediğini söyledi. 

YA SABİT KUR YA LİMİT ARTIŞI! 
Eskinazi, “Örnek vermek gerekirse 1 milyon dolar kredi limiti olan bir ihracatçı Eylül ayındaki döviz kurlarına göre 8,6 milyon TL kredi kullanabiliyordu. Bu ihracatçımız Eylül ayına kadar 5 milyon TL kredi kullandıysa 3,6 milyon TL limiti olduğunu düşünüp kredi başvurusunda bulunurken, bankadan 'Kredi limitinizi aştınız kredi kullanamazsınız' diye cevap alıyor. Talebimiz, ihracatçıların kullandığı kredilerde limitler belirlenirken döviz kurunun Eylül ayında kurdaki ani yükseliş öncesindeki seviyeden hesaplanması ya da kredi limitlerinin acilen artırılması. Bankalar kredi vermezse ihracatımızın sürdürülebilirliği ortadan kalkar" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir