MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İki kardeş babalarına can oldu!
Sağlık
28 Ağustos 2022 Pazar 10:00

İki kardeş babalarına can oldu!

İzmir'de biri kız iki genç, hepatit B'ye bağlı siroz gelişen babalarına karaciğer donörü olup ikinci hayatın kapılarını açtı. Kent Hastanesi'nde gerçekleşen nakille oğlu Ümit'ten (32) hayat bulan Kenan Üstünel (57) ile kızı Nevin'in (26) can aşısı olduğu Köroğlu Çelik'in (60) yeni yaşam sevinçleri çocuklarına duydukları gururla taçlandı.

Çiğli'de yaşayan 2 kız çocuk babası mermer ustası Köroğlu Çelik, burun kanaması, vücudundaki kaşıntıya anlam vermeyen, herhangi bir hastalık kuruntusu da yapmayan Çelik karnının şişmesi üzerine bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenip, hastaneye gitti. Geçen şubat ayında karaciğerinin hepatit B virüsüne (HBV) bağlı siroz nedeniyle iflas ettiği ortaya çıkıp, karnında asit birikmeye başlayan Çelik, 65 kilodan 40 kiloya düştü. Acil karaciğer nakli kararı alınan Çelik, Kent Hastanesi'ne başvurdu. Çelik'e güvenlik görevlisi olarak çalışan üniversite mezunu kızı Nevin gönüllü donör oldu. Geçen 10 Mayıs'ta İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Kamil Kılıç, Opr. Opr. Dr. Rasim Farajov, Opr. Dr. Zaza Lakobadze, Doç. Dr. Mert Akan, Uzm. Dr. Alihan Pirim ve Uzm. Dr. Özgür Bolat'tan oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla Nevin, babasına hayat verdi.

KARACİĞER KANSERİ DE GELİŞMİŞTİ

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan 3 çocuk bir torun sahibi Kenan Üstünel de yaklaşık 5 ay önce dizlerinde ortaya çıkan kırmızı lekeler nedeniyle dermatoloji uzmanına başvurdu. Dermatoloğun iç hastalıkları uzmanına yönlendirdiği Üstünel bu öneriyi önemsemedi. Ancak lekeler artınca gittiği doktorda HBV'ye bağlı karaciğer sirozu ve bunun zemininde kanser geliştiğini öğrendi. Karaciğer nakli kararı alınması üzerine Kent Hastanesi'ne başvuran Üstünel'e çocukları gönüllü verici oldu. Nakil için uygun olan ortanca oğlu Ümit Üstünel, babası için geçen 20 Mayıs'ta ameliyat masasına yattı. Nakil aynı ekip tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

HEPATİT B VİRÜSÜ TEMİZLENDİ

Mayıs ayında 10 gün arayla evlatlarından hayat bulan iki babanın sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, "İki hastamızda da HBV'ye bağlı karaciğer sirozu vardı. Çelik'in durumu oldukça kötüydü, acil nakil gerekiyordu, kızının uygun verici çıkması büyük şans oldu. Diğer hastamız Üstünel de ise sirozun yanı sıra kanser gelişmişti. Ona da oğlu verici oldu. İkisi hastamız da şu an sorunsuz ve HBV de temizlendi. Vericileri de çok iyi" dedi. Öte yandan, hayatı boyunca hastaneye gitmediğini belirten Üstünel, “Hiç doktora, hastaneye gidecek bir sağlık sorunum olmamıştı. O nedenle de lekeleri önemsememiştim. Meğer hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş. Oğlum ve doktorlarım sayesinde yeniden sağlığıma kavuştum. Oğlum hiç tereddüt etmeden bana donör oldu, onunla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

'KOŞA KOŞA AMELİYATA GİTTİ, BİR AN DÜŞÜNMEDİ'

Ömrünün sonuna geldiğini düşünürken kızının karaciğeriyle yeni bir hayata başladığını belirten Köroğlu Çelik de "Kızım benim için koşa koşa ameliyata gitti, bir an düşünmedi. Bu çok güzel bir şey, onunla gurur duyuyorum. Kızıma doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi. 26 yaşındaki Nevin Çelik de evlatlık görevini yaptığını belirtip, "İğneden bile korkarım ama babamın yaşaması için nakil gerektiği söylenince, ameliyata oynaya oynaya gittim. Söz konusu aileniz olunca, korkuyu düşünmüyorsunuz. Ben, bu nakil olayına mucize olarak bakıyorum. Ben, organımı veriyorum, yaşıyorum. Babama benim organım takılıyor, o da yaşıyor. Bu müthiş bir şey" diye konuştu.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir