MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İl Eski Başkanı'yla o ilçe başkanı yine karşı karşıya: 'Anne' çıkışı, 'ihtiras kontrası!
Politika
6 Ekim 2017 Cuma 08:46

İl Eski Başkanı'yla o ilçe başkanı yine karşı karşıya: 'Anne' çıkışı, 'ihtiras kontrası!

CHP’de İl Eski Başkanı Karataş ve Urla İlçe Başkanı Yalaz arasındaki tansiyon yükseliyor. Urla’da delege listesine yazılmayan Karataş sosyal medya bombardımanlarına bir yenisi ekledi ve “85 yaşındaki anneni bile delege yaptın” diye çıkıştı. İlçedeki seçim süreciyle ilgili detaylı bir açıklama yapan Yalaz da "Tüzükte belirlenen yol ve yöntemler yerine bireysel hırs ve ihtiraslarla kamuoyunu yanıltmaya yönelik ifade ve beyanlar en başta partimize zarar vermektedir” ifadelerini kullandı.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’in sembol isimlerinden olan İl Eski Başkanı Kemal Karataş’ın, Urla’da Yaka Mahallesi’nde tek listeli seçimde delege yazılmamasıyla başlayan tartışma tırmanarak devam ediyor.

CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ın, Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ı uğradığı silahlı saldırı sonrası ilçe başkanlarıyla birlikte yaptığı hastane ziyaretinde boş yatakta olduğu iddia edilen fotoğraf üzerinden kendisini eleştiren Karataş'ı delege yazmayarak intikam aldığı da ileri sürülmüştü.

Başkan Yalaz’ın Karataş’ın delege listesinde olmamasıyla ilgili "Mahallelerimizde tek listeli seçim yaptık. Uzlaşı ve birlik hakimdi... Örgütün takdiri" açıklaması sonrası CHP İl Eski Başkanı Karataş sosyal medyadan ‘bombardımana’ başlamıştı.

Yalaz için kendisine ait sosyal medya hesabından “İblis, cambaz, bezirgan” gibi ifadeleri kullanan Karataş ikinci açıklamasında da Yalaz’a “Sen faşistsin, ilçe başkanı değilsin, solcu değilsin” diye seslenmişti.



YİNE YAYLIM ATEŞİ! 
Yaşananların ardından Karataş’ın öfkesi dinmedi. CHP İl Eski Başkanı yine sosyal medya hesabından ‘Urla’da CHP’nin delege seçimleri mi yapıldı?’ başlıklı bir açıklama yayınlayarak zehir zemberek ifadeler kullandı.

Yalaz’a ‘Bay Cambaz’ diye hitap eden Karataş, CHP Urla İlçe Başkanı’nın listeye belediye imar komisyonu üyelerinin hiç birini komisyona başkan olmak için yazmadığını iddia etti.

O İSİMLERİ SORDU 
Karataş Yalaz’a Eski Belediye Başkanı Mustafa Kıpkıp, Kadın Kolları Eski Başkanı Fatma Gürsoy, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ergün, partinin emektarlarından Mehmet Ali Güler ve Prof. Dr. Ercan Kızılay’ın da niye listeye yazılmadığını sordu.

ANNENİ BİLE DELEGE YAPTIN! 
Karataş ardından CHP Urla İlçe Başkanı’na, “Ama sen oğlun Anıl Yılmaz'ı, yeğenin Emre Pehlivanı, işyerinde çalışan sekreterin Özlem Gaşgili, 85 yaşındaki annen Nurten Yalazı delege yaptın” diye seslendi.

Karataş mesajında “85 yaşındaki anneni bile delege yaptın. Oldu mu be Bahri Yalaz, Bay Cambaz… Bu parti senin sigorta şirketin mi? Rahmetli baban sağ olsaydı kesin onu da delege yapardın”  ifadelerine de yer verdi.

Karataş son olarak, “Sen CHP’lilerden intikam alıyorsun. Senin kuyruk acın var. Egolarını, ihtiraslarını aşamıyorsun” ifadelerini kullandı.

YALAZ YARGIYA GİDİYOR! 
Öte yandan Karataş'ın sosyal medya bombardımanı sonrası CHP Urla İlçe Başkanı Yalaz konu hakkında sessizliğini bozmayacak. Yalaz'dan yargı hamlesi geleceği öğrenildi. Yalaz'ın yakın çevresinden edinilen bilgiye göre CHP Urla İlçe Başkanı, İl Eski Başkanı Karataş'ı bu hakaretler nedeniyle mahkemeye verecek. 

YALAZ’DAN DETAYLI AÇIKLAMA: BİREYSEL HIRS VE İHTİRASLARLA…
Öte yandan Karataş’ın sert çıkışının ardından CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz’dan da delege seçim süreciyle ilgili detaylı bir açıklama geldi. Başkan Yalaz ilçedeki seçim süreci hakkında bilgilendirme ve değerlendirme yaparken, Karataş’ın sert çıkışlarına “Tüzükte belirlenen yol ve yöntemler yerine bireysel hırs ve ihtiraslarla kamuoyunu yanıltmaya yönelik ifade ve beyanlar en başta partimize zarar vermektedir” yanıtını vermekle yetindi.

İşte o açıklama: 
CHP Genel Merkezimizin belirlemiş olduğu kongre takvimi doğrultusunda Urla ilçemizde 10.09.2017/18.09.2017 tarihleri arasında ‘’mahalle delege” seçimlerini tamamlanmış bulunmaktadır.

Bu süreç parti tüzüğümüzün ‘’mahalle delege’’ seçimleriyle ilgili tüzük hükümlerine uygun olarak sürdürülmüştür. Üye listeleri takvimde belirtilen günlerde İlçe Başkanlığımızda askıya çıkartılarak ‘’mahalle delege’’ seçimlerinin yapılacağı yer, tarih ve saatleri ilan edilmiştir.

Bunun dışında partimizin Facebook sayfasında da yayınlayarak, tüm üyelerimize SMS yoluyla bilgi verilmiş İlçe Seçim Kurulundan temin edilen şeffaf sandıklarla seçimler gerçekleştirilmiştir. Başta Mahalle Temsilcilerimiz, Aktif Üyelerimiz, Kanaat Önderlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda ortaya çıkan isimler, partili üyelerimizin hür iradesi ile seçilmiştir.

Başından sonuna kadar partimizin felsefesine uygun olarak demokratik bir şekilde geçen seçim sürecinde partimiz üyelerinin oylarıyla “ mahalle delegelerimiz” belirlenmiştir.

İlçe Yönetimimiz yaklaşık 3 yıldır görev yapmaktadır. Bu süreç İçerisinde Urlamızda parti oylarımız 2014 Yerel Seçimlerinde % 44.4 oy almışken, Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde % 59.2,Kasım 2015 Seçimlerinde % 61.1,Referandumda % 79.2 Hayır oyuna ulaşarak ilimizde 4.-ülke çapında 14. Sıraya ulaşmıştır.

Elbette ki bu gurur verici yükseliş demokrat Urla halkını partimize olan ilgi ve güveninin yansımasıdır. Buradan hareketle İlçe Yönetimimiz Urlamızın demokrat tavrına uygun davranmak, ona layık olmak zorundadır ve bu bilinçle göreve geldiği günden beri özenli davranmaktadır. Partimizin ilçemizde 2700 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. Yapılan son “mahalle delege“ seçimlerimiz bu hassasiyet içerisinde gerçekleşmiş ve sadece bir partilimizden mahallesinde ki seçimle ilgili itiraz gelmiştir. Bu tek itiraz bile yönetimimizde uzun uzun tartışılmış, üzüntüye neden olmuştur. Yönetimimizin seçimlerle ilgili yanlış bir uygulamasının söz konusu olması halinde partimizin “anayasası” olan tüzüğümüzde nelerin yapılması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Tüzükte belirlenen bu yol ve yöntemler yerine bireysel hırs ve ihtiraslarla kamuoyunu yanıltmaya yönelik ifade ve beyanlar en başta partimize zarar vermektedir. Yönetimimiz yapılacak itirazları objektif olarak değerlendirip, sonuçlandıracak olgunluktadır.

Bireysel hırs ve ihtiraslarla, kin dili kullanılarak yapılan beyanların partimizde hiçbir zaman karşılığı olmamış ve olmayacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali
 7 Ekim 2017 Cumartesi 12:53
Kendisi kac yasinda karatas bitirdiniz be partiyi olmasan nolur delege
 Özlem Gaşgil
 6 Ekim 2017 Cuma 14:04
Sayın Karataş,ben 35 yaşında,12 yaşında bir çocuk annesi,doğma büyüme Urlalı bir kadınım.Ülkenin malum durumu ve karanlık geleceğini gördükçe kahrolan bir vatandaşım.Sol görüşlü bir ailenin kızıyım ve oy kullanmaya başladığım günden beri CHP'ye oy vermiş bir seçmenim.Bahri başkan ile çalışmaya başladıktan sonra partimiz için,aydınlık gelecekler için uğraşlarını takdirle izledim.oğluma olan sorumluluğum gereği bende bir yerlerden başlamalıyım dedim ve delege seçimleri ile Bahri başkan bana ve daha bir çok gence yol açtı.Sizce de bu ülkede yönetime gençlerin dahil edilmesi ve büyüklerin tecrübelerini gençlerle paylaşarak yol göstermesi doğru değil mi?Neyin hırsıdır sizde ki anlayamıyorum.eğer delege olsaydınız sanırım şuan mutluydunuz.eski bir il başkanının bu paylaşımlarını şiddetle kınıyorum.siyasette izlediğim ve örnek almaya çalıştığım insanlardan biri asla olmayacaksınız.herkes layığını bulur inanın.
 Zahir (icmeler mah.temsilcisi ve delegesi )
 6 Ekim 2017 Cuma 14:02
Sayın Karataş gerekli yorumlar zaten yapılmış,ancak seçilen delegeler için, ruhen ve bedenen zayıf anlamına gelen kırtipiyoz kelimesini kullanmıssınız. Bu kelimeyi aynen size iade ediyorum.Secilen delegeler arasında Milletvekili,Parti meclis üyesi,Büyükşehir ve ilçe belediye baskanlari ,Eski ilçe başkanları ve değerli örgüt üyelerimiz vardır.Sizi saygıya davet ediyorum.
 burak dalmıç
 6 Ekim 2017 Cuma 13:34
ilçe kongresinde genel başkanımıza hakaret boyutunda eleştiriler yağdıran bir şahsiyetin delege olamayınca bu kadar şaşırması ve ağlaması ilginç.demekki sizin artık zamanınız doldu karataş
 Urlalı Arda
 6 Ekim 2017 Cuma 13:14
Urlamızı rahat Kemal Karataş.İş yapan çalışan insanların önünü tıkamaya çalışmayı, onlara çamur atmayı bırak artık.
 Abdurrahim
 6 Ekim 2017 Cuma 13:08
Siz 85 yaşında annesi delege yaptığınızı söylüyorsunuz 75 yaşında sırf kriz açmak için ortalığı karıştırıyorsunuz herkes yerine çekilsin
 Uğur
 6 Ekim 2017 Cuma 13:03
Kemal bey adınızın delege listesinde olmıcağını biliyordunuz zaten, ozaman karşı liste çıkarsaydınız
 Cemil
 6 Ekim 2017 Cuma 13:02
sayın karataş yaştan dem vuruyor ama kendi yaşına baksın önce il başkanlığı yapmış birisinin delege olamadığı için bu kadar mız mızlanması hayret verici sen boş yatakla yalan haber yapıp ilçe başkanının ağırlığını sarsmaya çalış sonrada gel delege olmadığın için ağla yağcılar da liste son anda değişti diyor yine yalan kulaktan dolma bilgilerle haber yapıyor yapıyor eğer yağcılar seçimine gelse listelerin boş olduğunu parti büyüklerinin fikirleri alınarak listenin orda doldurulduğunu bilirdi
 necibe akalın
 6 Ekim 2017 Cuma 12:38
kemal karataş sen hala koltuk derdinde misin be ayıp yahu,kaç yaşına gelmişsin nebileyim sen git torunlarını sev dolaştır bahçende dometes yetiştir ama chp'nin yakasını bırak artık zarar veriyorsun
 Aslan
 6 Ekim 2017 Cuma 12:18
Hala konusuyor boyle insanlar sen ne yaptin partiye sayin karatas bundan sonra ne yapabilirsin ki ilce baskani seni delege yapsaydi kraldi pasaydi degil mi ? Sen geliyorsun 12 13 tane kemal kilicdaroglunun temsilcisi olarak sayilan ilce baskanlarini ti ye alarak dalga gecerek bos yatakla fotograf cektirdiler diye haber yapip partiye zarar veriyorsun acik acok sonra gelmis birde utanmazca delegelik pesinde kosuyorsun yazik
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir