MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İl başkanı 'yeniden varım' dedi... 'Buca kongresi' sorusuna yanıt verdi!
Politika
25 Haziran 2024 Salı 14:54

İl başkanı 'yeniden varım' dedi... 'Buca kongresi' sorusuna yanıt verdi!

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, il binasında düzenlediği toplantıyla 6 Temmuz’daki il kongresinde yeniden aday olduğunu açıkladı. Uçar, “Görünmeyen emeğin iktidarı için adayım. Kadınların kazanılmış haklarını savunmak gasp edilen haklarımızı söke söke geri almak için adayım” dedi. Uçar, iptal edilen Buca kongresiyle ilgili gelen soruya, “Sanırım yetişecek. MYK karar verecek” dedi.

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) parti içi yarış kadın kollarında başladı.

İzmir’de ilçe kongre maratonu iptal edilen Buca dışında tamamlanırken, il kongresi 6 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

4 yıla yakın süredir görevi sürdüren CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Uçar’dan beklenen açıklama geldi. CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda Uçar başkanlığa yeniden talip olduğunu açıkladı. Adaylık açıklamasında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da yer aldı.



"HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALMAK İÇİN ADAYIM"
Adaylık konuşması yapan Uçar, kadın dayanışmasına dikkat çekti. Uçar, “Önümüzdeki hedefimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidara taşımaktır. Eşitlik için, demokrasi için, laiklik için, kadının insan hakları mücadelesini büyütmek için, birlikte el ele, kol kola, yürek yüreğe mücadeleyi ileriye taşımak için değişimin gücü ile partimizi iktidar yapmak için yeniden kadın kolları, ilk İzmir İl Başkanlığı'na adayım. Görünmeyen emeğin iktidarı için adayım. Kadınların kazanılmış haklarını savunmak gasp edilen haklarımızı söke söke geri almak için adayım. Adayım çünkü kadın mücadelesi bu ülkenin mücadelesinin en büyük gücüdür. Kadın mücadelesi, adalet, demokrasi eşitlik mücadelesinin lokomotifidir. Bir defa daha kadınlar birlik olsa dünya oynar yerinden diyoruz. Ve İzmir İl Kadın Kolları olarak kadınların partimizin gövdesini oluşturduğunu ve parti içi organlarda ve yönetimin her kademesinde eşi temsiliyetin hakkımız olduğunu kabul ettirmek ve bu haklarımızı almak için mücadele edeceğimizin bilinciyle ben değil biz varız diyoruz" diye konuştu. 

BUCA KONGRESİ İÇİN GENEL MERKEZİ İŞARET ETTİ
Çıkan olaylar nedeniyle iptal edilen Buca kongresi ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Uçar, “Sanırım yetişecek. MYK karar verecek. Genel merkezden haber geldiğinde açıklamayı yapacağım” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Emekçi kadın
 25 Haziran 2024 Salı 16:05
Bunlarda utanma yok erkekler ve kadınlar emekçi kadınları basamak olarak kullanıyorlar. Başkanlar tarafsız duramıyor adaylarda sırtını dayayıp seçiliyor çünkü delegeleri onların devamlılığını sağlıyor, yukarı taşıyor menfaat menfaat menfaat
 Kemal Erdem
 25 Haziran 2024 Salı 15:19
Nasıl bir İlbaşkan tarafsız olması gerekirken adayı. Yanında görüntü veriyor
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir