MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlçe başkanı aday olmadığını duyurdu, desteklediği ismi açıkladı
Politika
17 Eylül 2025 Çarşamba 13:53

İlçe başkanı aday olmadığını duyurdu, desteklediği ismi açıkladı

CHP Konak’ta pazar günü gerçekleşecek kongre öncesi ilçe başkanı Ozan Ali İlgazi aday olmadığını duyurdu ve kongrede Orçun Altanhan’a destek vereceğini açıkladı. İlgazi açıklamasında belediye gücünün kongre sürecinde baskı aracı yapıldığını iddia etti, özgür irade vurgusu yaptı. Pazar günü gerçekleştirilecek kongrede Altanhan ile Kalmaz yarışacak.

GERÇEKİZMİR – CHP’de olağan kongre takvimi işlerken İzmir’de ilçe kongreleri de devam ediyor.

Bu hafta sonucu merakla beklenen ilçelerin başında Konak geliyor. Konak’ta yarışın adı belli oldu. Mevcut ilçe başkanı Ozan Ali İlgazi aday olmadığını duyurdu ve kongrede Orçun Altanhan’a destek vereceğini açıkladı.

21 Eylül’deki CHP Konak İlçe Kongresi’nde Orçun Altanhan ile Serkan Kalmaz yarışacak.

İlgazi açıklamasında belediye gücünün kongre sürecinde baskı aracı yapıldığını iddia etti, özgür irade vurgusu yaptı

İlgazi aday olmadığını duyurduğu açıklamasında şunları kaydetti:

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı görevini bugüne kadar onurla, ilkelerimize bağlı kalarak yürüttüm. Bu süreçte tek rehberim partimizin kurucu değerleri ve örgütümüzün ortak iradesi oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, bir milletin dönüşümünü sulh ve demokrasiyle, halkın iradesini temsil ederek başarmış bir partidir. Bizler için esas olan kişi ya da grupların çıkarı değil; örgütümüzü iktidara taşıyacak ve halkımızla bütünleştirecek ilkeler ve değerlerdir.

Ne yazık ki bugün bu değerlere gölge düşüren gelişmelere tanık oluyoruz. Yaklaşan ilçe kongresinde bazı uygulamalar, örgüt kültürümüzü ve ilke siyasetimizi zedelemektedir. Belediye gücü işçiler üzerinde baskı aracı yapılmakta, delegelerimiz işten çıkarma ya da iş vaadiyle yönlendirilmeye çalışılmaktadır. Oysa Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük gücü her zaman olduğu gibi özgür iradedir. CHP, özgür iradenin partisidir; buna kimse zarar veremez. gerçekizmir

Bu baskılar yalnızca işçilerimizle sınırlı kalmamış, dış müdahalelerle daha da ağırlaşmıştır. Daha da vahimi; AKP’li bir muhtar, belediye başkanı tarafından aranarak delege listesi istenmiştir. CHP kadrolarının belirleneceği kongremize dış müdahale yaratılmak istenmiştir. Bu, partimizin bağımsız iradesine gölge düşürme girişimidir. Buna asla izin vermeyeceğiz.

Partimizin geleceği, işçimizin ekmeği ve delegelerimizin özgür iradesi kırmızı çizgimizdir. Hiçbir işçimizin, hiçbir delegemizin ya da ailelerinin ekmeğiyle oynanmasına göz yummayız. Delegelerimizin iradesi iş vaadiyle ipotek altına alınamaz. Kongre sürecindeki işe alımların şeffaflığını ve doğruluğunu titizlikle takip edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi hiç kimsenin tekelinde değildir. Hiç kimse çıkarları için partimizi ve kurumsal kimliğimizi tartışılır hale getiremez. CHP, dün olduğu gibi bugün de halkın partisidir.

Ülke siyasetinde iktidarın otoriter baskıcı anlayışı, siyaseti ilkesizleştirmiş, emeğin değerini yok saymıştır. Bu ortamda bizim siyasetimiz daha fazla ilke, daha fazla demokrasi, daha fazla eşitlik, daha fazla özgürlük ve emeği üstün kılmak olmalıdır. Çünkü bizler, kişileri değil; kurucu değerlerimizi, örgüt kültürümüzü ve emek temelli siyaseti öncü kılmak zorundayız.

Gerçek dönüşüm; örgütü büyüten değerlerle mümkündür. Bu değerler de yerel siyasetin kalbi ilçemizde, mahallelerimizde, yıllardır emek veren yol arkadaşlarımızla hayat bulur. Halktan ve haktan yana duran, adaleti ve eşitliği esas alan, özgür iradeyi üstün tutan bir siyaset anlayışı; örgütümüzü içeriden güçlendirecek, Konak’ta kök salacak ve partimizi iktidara taşıyacaktır.

İşte bu anlayışla, yol arkadaşım Orçun Altanhan’ın adaylığını desteklediğimi ilan ediyorum. Orçun Altanhan; gençlik kolları başkanlığı görevinde örgütümüze emek vermiş, Belediye Meclisi üyeliğinde halkın sorunlarını partimizin ilkeleri doğrultusunda dile getirmiş, Konak’ın sokaklarını ve mahallelerini yakından bilen bir isimdir. Onun adaylığı, yalnızca kişisel bir tercih değil; emeğin üstün kılındığı, gençliğin temsiliyetinin güçlendiği, örgüt kültürümüzün sürdürüldüğü ve partimizin ilkelerine sahip çıkıldığı bir anlayışın ifadesidir.

Makamlar gelir geçer; aslolan partimizin kurucu değerlerine sadakat ve halkımıza karşı sorumluluğumuzdur. Bizim yolumuzda kişisel çıkarlar değil, örgütümüzü büyüten emek, ilkeler ve halktan yana siyaset vardır.

Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir:
“Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Bu sözün ışığında; onurlu ve kararlı yürüyüşümüzü en güzel anlatan dizelerden biri de Nazım Hikmet’indir:

“Yürümek;
yüreğini yumruklarının içine koyup,
dost omuzbaşlarını yanında duyup,
karanlığın gözüne bakarak yürümek…”

Bu duygu ve düşüncelerle, yaklaşan kongremizin partimize, örgütümüze ve Konak’a hayırlı olmasını diliyor, tüm yol arkadaşlarıma başarılar temenni ediyorum.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ZAZA YUSUF
 18 Eylül 2025 Perşembe 19:04
Öncelikli olarak parti değerlerine bu kadar bağlı olan bir başkanın başlıca dert edindiği husus kendi başkanlık sürecinde mağdur olan örgüt,halk ve emekçiler olmalıyken.Ne zaman ki iş seçim sürecine geldi şimdi işçi alımlarını inceleyeceğini söylüyor.Dert eğer emek,dert eğer halkın mağduriyeti olsaydı buna benzer bir açıklamayı başkanlığı daha aldığı ilk anda duymamız gerekirdi.Yoksa başkan göreve geldiğinde dönemin belediye başkanının sırtını sıvazlamasını tam destek sunup,tek aday olarak demokrasiye uzak bir seçim süreci geçirirken kendine ilk görev olarak belediyenin iftar yemeklerini milyon değerler edecek karşılığında alarak hangi haksızlığın karşısında durmuştur,kendisine sormak isterim.Böyle cesurca açıklamalar yapan başkanın illaki bunlarada söyleyecek birşeyleri vardır. ZAZA YUSUF
 İzmirli Muhammet yakut
 17 Eylül 2025 Çarşamba 16:35
Ben senin de ne kadar partili olduğunu iyi bilen birisiyim Ekrem başkan için bütün İzmir bir olup sokaklarda kolluk kuvveti ve biber gazları ile mücadele ederken sen ilçe başkanlığında sade kahveni yudumluyordun.Sen önce kendi partliligini sorgula sonrasında Parti''nin aday gösterdiği belediye başkanlarına çamur at??
 Ercan Çiçek
 17 Eylül 2025 Çarşamba 16:16
Sn. Başkan döktürmüş maşallah Abdül bey Belediye Başkanı iken Ozan bey Başkan seçilsin diye Belediye Başkanlık makamında kimleri ağırladı; Kimlerden ne vaatler ile imza aldı ? İmza aldığı kişilerin talepleri yerine geldimi ? Kimler işe alındı ? Kimler yönetime alındı ? Sn.Başkan mesela bu konuların takipçisi oldumu ? Anlamadığım Sn Belediye Başkanımız kongre sürecinde uzak durmuş kendi görevi ile ilgilenirken Akp hükümetinin belediyelerimize yaptığı baskı ile çalışamaz duruma getirmiş iken bu kadar zorluklarla mücadele eden Belediyemize sahip çıkmaya gayret göstermeyen örgütümüz yöneticileri her platformda Belediye Başkanımızı tartışma konusu haline getirmeye gayret ediyor. Biz bu duruma çok üzülüyoruz... Kongre sürecine girildi Konak için hayırlı olmasını temenni ediyorum her iki adayı Medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum.
 Vatandaş
 17 Eylül 2025 Çarşamba 16:10
Sayın ilçe başkanı siz Abdül Batur döneminde nasıl seçildiniz bütün delegelerle bizzat görüşmedimi başkan iş mevki pazarlıkları yapmadımı bunlarıda deseydiniz şimdi bu dediklerinize objektif değerlendiriyor derdik.Bırakın artık lütfen parti içinde kavga etmeyi kötülemeyi döneminizi başarılı şekilde yaptınız chp örgütü sizi güzel ansın.
 Partili
 17 Eylül 2025 Çarşamba 15:30
Kendi nasıl seçildi o dönemin belediye başkanı tek aday çıksın diye delegeleri tehdit etmedi mi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir