MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlçe ilçe meclis raporu: Neler yaşandı/ hangi kararlar alındı?
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2022 Pazartesi 19:42

İlçe ilçe meclis raporu: Neler yaşandı/ hangi kararlar alındı?

İlçelerde Ekim ayı birinci meclis toplantıları gerçekleşmeye başladı.Karşıyaka'da Başkan Tugay'dan İller Bankası çağrısı ve provokasyon çıkışı geldi. Gaziemir'de CHP'de istifa krizi yaşandı. Bayraklı'da AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine Başkan Sandal oy oranıyla yanıt verdi. Konak'ta Başkan Batur, geçtiğimiz günlerde bir esnaf tarafından yıkılan Kemeraltı Şadırvanının İzmir Valiliği tarafından yapılmasına yönelik açıklamada bulundu. Çiğli’de gündem belediye taşınmazlarının satışı oldu.

KARŞIYAKA- TUGAY’DAN İLLER BANKASI VE PROVOKASYON ÇIKIŞI

Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı Olağan 1. Meclis Oturumu, Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti.

LOGO DEĞİŞİYOR

Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından, Karşıyaka Belediyesi logosunun yenilenmesine karar verildi. Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün sunduğu önerge, oy birliği ile kabul edildi.Başkan Tugay, “Eski logomuz biliyorsunuz Anıt ve Anıt’ın çevresinde bir halka ile o halkanın içerisine yerleştirilmiş Karşıyaka Belediyesi yazısından ibaret. Yazının bu şekilde yuvarlak içerisine alınması ve yuvarlatılarak yazılması, grafiker arkadaşlarımızın aslında uzun süredir dile getirdiği bazı teknik sorunlar içeriyordu. Bazı yerlerde okunmaz hale geliyor, bazı yerlerde baskı ile ilgili problemlere, renklerin karmaşasına yol açıyordu. Dolayısıyla grafik kullanımlarda sıklıkla zorluk yaşatan bir tasarımdı. Bu logo içerisinde önemli olan Karşıyaka’nın Anıtı’nın eskisi gibi figür olarak yer alması ve Türkiye Cumhuriyeti Karşıyaka Belediyesi yazısının var olması. Bunlar aynı şekilde korunuyor, sadece çevresindeki halkayı kaldırmış oluyoruz. Buna benzer logo değişiklikleri pek çok belediye tarafından yapılıyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahil. Bu daha kolay kullanılabilir, özellikle Karşıyaka Belediyesi yazısının daha net okunduğu bir format. Bizim logomuz yine Anıt, başka bir şeye çevirmiyoruz. Yeni logomuzda Anıt figürü ve altında TC Karşıyaka Belediyesi yazısı olacak” dedi.

O PROTOKOL İPTAL EDİLDİ

Meclis toplantısında Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili de önemli bir karar alındı.Belediyeye ait olan merkez, uzun yıllardır  Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteriyordu. Başkan Tugay, protokolün feshi protokole konu olan tahsisin  kaldırılması gerektiğini meclis üyelerine aktardı. Tugay, “ Bize gelen bilgilere göre huzurevinin yıkılacağı, depreme dayanıksız olduğunun saptandığı ve yeniden huzurevi yapılacağı bilgisi geldi. Huzurevini ziyaret ettiğimizde merkezin boşaltıldığını saptadık. Burasıyla ilgili tasarrufumuz devam edecektir. Mevcut durumda binayla ilgili teknik konular var. Belediye tarafından yapılmış bir bina. İçerideki mobilyalar belediye envanterinde olan malzemeler. Bunları kontrol etmek ve hukuki olarak doğru şekilde kayıt etmek için aldığımız tedbir. Yeniden huzurevi yapmak için başvuru olduğunda tabiî ki olumlu bakılıp tahsisi yapılacak. Ama şuan tahsisin iptalini yapmak zorundayız” dedi.

Önerge oy birliği ile kabul edildi.

TUGAY’DAN İLLER BANKASI VE PROVOKASYON ÇIKIŞI

MHP’li meclis üyesi Seher Dikmen, belediyede çalışan memurların sosyal denge tazminatlarının, memur denge sözleşmelerine uygun ödenmemesinden kaynaklı sıkıntının olduğunu gündeme getirdi.

Dikmen’in sözleri sonrası  Başkan Tugay şunları söyledi;

“Önce İller Bankası’nın Karşıyaka Belediyesi’ne ne kadar parayı layık gördüğüyle başlayalım. Belediyenin yıllık toplam bütçesinin yüzde 20-22’si İller Bankas’ından geliyor. Bu yetmiyor. Her şeyin bedelinin 4-5 katı yükseldiği bir sene yaşadık. İnanılmaz bir enflasyon yaşıyoruz. Ek bütçe yapmayan bir kurum kalmadı. Tüm kurumlar ek bütçe yaptı. İlk sene böyle eleştiri almıştım muhalefet grubundan ‘Bütçeyi yapmayı bile beceremediniz’ demiştiniz. Beceriksizlik dendi. Bu beceriksizlik değildi. Bunu tüm belediyeler yaşadı. Ülkenin içinden geçtiği ağır ekonomik krizden kaynaklıydı. Belediyelerin para basmadığını hatırlamak lazım. Merkez bankamız yok para basmıyoruz. Gelirimizin en az yüzde 60-70’ini İller Bankası’ndan almamız gerekiyor. Keşke dile getirdiğiniz sıkıntının arka planında hiç beklemediğimiz ücret artışlarının, enflasyon oranlarının neden olduğunu dile getirseniz. Adil olan bu olurdu. Belediyenin ekonomik sıkıntıya girmesi bizim savrukluğumuz değildir, ülkenin içinde bulunduğu ağır ekonomik krizdir. Bunu sadece Karşıyaka Belediyesi yaşamamaktadır. Sosyal denge tazminatı en yüksek olan ikinci belediyeyiz. Hiç ödemeyenler var. Bunların içerisinde memur arkadaşlarımızın sendikalarına gerekli açıklamalar yaptım. Yaşadığımız ekonomik sıkıntı belediyelerin yaşadığı sıkıntı. Biz bu tazminatı ödemeyeceğiz demiyoruz, düşüreceğiz demiyoruz. Bilgilendirildiler. Gecikme söz konusu. Bu başka belediyelere de sirayet edecektir. Bunu düzeltmek için elimizden gelen azami çabayı gösteriyoruz ama açıkçası hükümet yardımcı olmuyor. En azından İller Bankası’ndan gelen para hak ettiğimiz kadar olmalı.

Dikmen, Başkan Tugay’ın sözleri üzerine, “Bazı bürokratların bu tazminatı memura hak görmediği söylendi bana. Ben hak edilmiş bir hakkı gündeme getirdim. Ayıplandım mı burada.  Görüştüğünüzü söylediğiniz sendika başkanları sizden henüz randevu alamadılar. Görüşüldüğünü zannetmiyorum” dedi.

Tugay ise şöyle yanıt verdi,

“Size doğrular söylenmemiş. Yalan söylemişler. Yalan bir beyanda bulunmuşlar. Ne ben ne herhangi bir arkadaşım böyle cümle kullanmaz. Bazı kötü niyetliler provokasyon ortamı yaratıyor. Belediye gündemine yalan yanlış getirmeyin. Kimse bu cümleleri kurmadı. Bu ülkede bazı insanlar bunu yapıyor. Yalanlarla bazılarını kışkırtıyor. Ben yetkili olmayan sendika temsilcileriyle bile görüştüm. Randevu vermediğimiz asla doğru değil. Bu sözler uydurma yalan. Bunlara alet olmayın. Doğru bilgilendirilmiyorsunuz. Yakıt fiyatları 4 katına çıkarken, dışarıda insanlar sıkıntı yaşarken belediye para basamıyorken bu sıkıntının yaşanması normal. Kimse provokasyon peşinde koşmasın.

AK Parti cephesinden ise Başkan Tugay’a üslup çıkışı geldi. AK Partili Aden Öztürk “Bir kadına karşı bağırarak konuşmanızı kabul etmiyoruz” dedi.

GAZİEMİR- CHP’DE İSTİFA DEPREMİ

Gaziemir Belediyesi Ekim Ayı 1. Meclis Oturumu’na CHP cephesinde istifa depremi damga vurdu.

Divan katipliği görevini yürüten CHP’li 2 si asil 2’si yedek olmak üzere 4 Divan Üyesi, görevlerinden ayrılmak için yazılı dilekçe verdi.

Uzun süredir Başkan Halil Arda’ya muhalif meclis üyesi grubu içinde yer alan  Leman Emin, Nevin Mutlu, Cemal Çalışkan ve Murat Serin divandaki görevlerinden ayrıldı.

Bu 4 ismin yerine asil üyeliğe Sercan Doğan, Nilgün Karadeniz, yedek üyeliğe  ise Nimet Şekercioğlu, İbrahim Özkara geldi.

MECLİSİ TERK ETTİLER

AK Parti ve MHP'nin iki önergesi ile bağımsız meclis üyenin iki önergesinin ‘öneri’ olarak kabul edilmesi sonrası Cumhur İttifakı grubu  gösterilen tutumu protesto ederek meclis salonunu terk etti

BAYRAKLI- SANDAL’DAN MUHALEFETE ‘YÜZDE 10 FARK’ SALVOSU

Bayraklı Belediyesi ekim ayı birinci olağan oturumu Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti.

Manavkuyu Mahallesi'nde ilkokulun yer aldığı 2 bin 210 metrekare  alan, Onur Mahallesi, 818 metrekare  anaokulunun bulunduğu ve   Salhane Mahallesi'nde  2 bin 212 metrekare ilkokul yerleşkesinin  tahsis süreleri komisyonlarda görüşüldü. Alınan karar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın süresiz olarak belirttiği tahsisin 25 yıl olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

BAYRAKLI’YI BİLMEYENLER…

Dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Partili Meclis üyesi Emre Demir, Başkan Sandal’a eleştirilerde bulundu. Demir, “Logo meselesi var… Performans programı bütçede her yerde kullanılan fakat yasal olmayan bir logo. Biz bunu neden oylatmadığını düşünüyorduk ama mecliste gelse oy çokluğuyla ret olur. İç işlerinize karışmak istemem. Biz bir konuyu gündeme getiriyorsak, canlı yayında yapmış olduğu açıklamalara cevap veriyoruz. Vatandaşlarımızın bir yıllık kira yardımı yaptık. Dil sürçmesi olabilir dedik. Kredi meselesini konuşmayın dedik. Kendi resmi hesaplarınızda boy boy paylaştığınız, şaka gibi haber… ‘Kredi meselesini’ çözdük demeniz. Halk konut ile ilgili garantörlük yapacağını söylediniz. Bayraklı’yı daha önce görmeyenler duymayanlar, Bayraklı’yı İzmir’in neresinde olduğunu bilmeyenler, aynı zamanda seçimde Bayraklı’nın mahallesine aşağı mahalle ve yukarı mahalle diyenlerin, insafına, ironisine ve belediyecilik oynamasına bırakılmamalı Bayraklı. Sayın Başkan sizi piara değil hizmet etmeye, Bayraklı hemşerilerimizin sesini duymaya davet ediyorum” dedi.

NE OLDU DA BU ADAM SİZE YÜZDE 10 FARK ATTI? 

Eleştirilere yanıt veren Başkan Serdar Sandal, “Depremzede evleriyle ilgili yetkili siz değilsiniz, vekilleriniz değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ… Bakanlıktan bir yetkili çıkar sizin beyanınızı söyler, ‘Biz bu evleri sadece depremzedelere vereceğiz’ der, biz de amenna der başımızın üzerine koyarız. Biz bir kamu kurumundan açıklama bekliyoruz o kadar… Depremle ilgili hikayede Bayraklı Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları ortada…  Bir diğer şey; eleştirilerinizi sonuçlara bakarak yaparsanız daha sağlıklı iletişim kurabiliriz. Farz edin ki; sizin dediğiniz gibi “Bayraklı’yı kenti bilmeyen” bu adam ne oldu da size fark attı? Bu meclis ve bu belediye, bu kenti bilmeyenler, seçmeni bilmeyenler, size yüzde 10 farkı nasıl attılar seçimde? Önümüzde bir seçim daha var, yine görüşeceğiz. Ama bunları rencide edici bir tarzda söylerseniz biz de kırılırız, cevap veririz” diye konuştu. 

KONAK- BATUR'DAN 'ŞADIRVAN' ÇIKIŞI

Konak Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi birinci oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Batur, 4 Ekim Salı günü (yarın) hayvan hakları gününde, Konak belediyesi tarafından yapılan engelli kedi rehabilitasyon merkezi açılışına tüm meclis üyelerini davet etti. Batur ayrıca, 8 Ekim Cumartesi günü saat 13:00'te başlayacak pati festivalinin, konserle tamamlanacağı bilgisini vererek, Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin 16-19 Ekim tarihleri arasında Bodrum'da  gerçekleşecek seminerine meclis üyeleri ile birlikte katılım sağlanacağını kaydetti. Batur meclis açılışı öncesi, Avrupa prestij ödülü alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i tebrik etti.   

EYLÜL AYINDA NELER YAPILDI?
Geçtiğimiz ay içinde belediyenin yaptığı çalışmalara ilişkin meclis üyelerine bilgi veren Başkan Batur, Valilik, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle birçok tarihi binanın restorasyonunun yapılacağını aktardı. Batur, "Bin 54 ton asfalt, Çınarlı'da kaçak moloz döküm alanı temizlendi ve gerekli cezalar yazıldı. Okullarda wc onarımı ve bakım çalışmaları yapıldı. Beştepeler Sosyal Tesis alanı bitmek üzere, 29 Ekim'e yetiştirmeye çalışıyoruz. Temizlik çalışmalarımız sürüyor, okul bahçe ve çevreleri yıkandı, süpürüldü. Müracaat eden okullar temizlendi. 2 çöp ev 24 arazi temizlendi. 245 noktada yer yıkaması yapıldı. 940 konteyner yıkandı, temizlendi. Moloz ve atıklarla uğraşıyoruz, zaten her gördüğü yeren moloz atan bir durum var. Karakollar, haneler, camilere yönelik dezenfeksiyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ali melek Parkı'nı yeniliyoruz, çok güzel bir park haline getireceğiz. Göztepe'de park yenileme çalışmamız yapıldı. Biçme talepleri geldikçe kamu kurumlarından yapıyoruz, 1924 ağaç budandı. Engelli bir vatandaşımıza tekerlekli akülü engelli aracı verildi. Sosyal yardımlarımız devam etti, 29 yeni başvuru oldu, incelemeleri yapıldı. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik destek çalışmalarımız sürüyor. Amatör futbol kulüplerine 350 bin TL'lik malzeme yardımı yaptık, meclis üyesi arkadaşlarımız da katıldı. 1150 kursiyer spor kulüplerimizde çalışıyor. Kadın futbol takımlarımız İzmir İl Şampiyonu oldu. Roman çalıştayı hazırlıklarımızı hep birlikte yapıyoruz. Avrupa konseyi belediyemizi ziyaret etti" dedi. Batur atık toplama projelerine yönelik de bilgilendirme yaparak, en çok atığı toplayan vatandaşlara ödül verildiğini anlattı. 

TARİHİ ÇEŞME TRAFOYA TAKILDI
Batur, devam eden restorasyon çalışmalarına yönelik de bilgi vererek, "İkiçeşmelik'teki tarihi Çeşme'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Orada trafo sorunu var, oradan kalkması lazım, yapılırken yanlış yapılmış, tarihi çeşmenin yanında trafo... Kurumlarla görüşüyoruz, yer bulamıyorlar. Bunun bir an önce kalkması noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi. 

BÜYÜKŞEHİR O MÜLKLERİ TALEP ETTİ
Başkanlıktan önergeler kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak Belediyesi yeni binası yapımının maliyeti karşılığı Konak Belediyesi'ne ait Göztepe'deki otopark hissesi, Alanyalı Konağı, Fettah mahallesindeki taşınmazların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devrini talep ettiği önerge, görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. 

YILDIZ'DAN "HÜLYA ONAYLI" ÇIKIŞI
AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, tramvayda çalışan güvenlik görevlisinin tuvalet ihtiyacı için karşıya geçerken araba çarpması sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Tramvay kazası oldu, görevli kardeşimiz insani ihtiyacını karşılamak için karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybetti. Tramvaylarda tuvalet olması lazım, bunu yapmayan Büyükşehir'in ödül alması... Acılı ailenin çocuklarına ve ailesine sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Başkan Batur ise, "Tuvaletler konmaya başladı, gereğini İzmir Büyükşehir Belediyemiz yapacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"HER İŞİMİZE SAHİP ÇIKARIZ"
Başkan Abdül Batur, geçtiğimiz günlerde yıkılan şadırvanın İzmir Valiliği tarafından yapılacağının açıklanmasının ardından bunun bir siyasi polemik haline getirildiğini anlattı. Batur, "Belediyenin yapacağı şadırvana Valilik el koydu diye algı yaratılmaya çalışıldı. Gerçekten ben belediyedeki arkadaşlarımın emeğine üzülüyorum, gece gündüz çalıştılar. 
 Vandalizmin son örneklerinden biri olarak şadırvan yıkılmıştı. 30'unda yıkıldı, 31'inde oradaydık. Biz bunun yapımını üstleneceğimizi ifade ettik, yapan belli, oradaki esnaftan biri yıkmış, şu an serbest durumda dolaşıyor. Biz hemen yapımı için araştırmaya başladık, tapu bilgilerine baktığınızda Sultan Süleyman Hazretleri Vakfından kalan bir tapusu var. Ertesi gün kayıtlar tutulmuş, ben talimat verdim aynısını yağacağız diye. Çevre ve Şehircilik'le gerekli yazışmaları yaptık, bize  İzmir 1  Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü'ne müracaat edin dediler, müracaatımızı  yaptık. Çevre Şehircilik bize 1/1000 ölçekli planlarda meydan olarak düzenlenecek alanda kaldığını, 3. derece arkeolojik sit alanında olduğunu söyledi. Koruma Kurulu'na yazımızı yazdık. Kurul bize 'Bahse konu taşınmazın yıkılmasına ilişkin konu değerlendirilecek olup, bu süreçte parsel ve etrafında can ve mal güvenliği tedbirlerin alınması' diye yazı yazmış, biz de gereğini yapmışız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de bilgi verdik. Şadırvan'ın tarihi kayıtlarını bulduk, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yazı yazdık, projesinin ön onayı da yapıldı. 1 haftada projesi de hazırlandı. Tabiat Varlıklarına müracaat etmiş, yani her türlü şey hazırlanmış, yazışmalar yapılmış, Tabiat Varlıkları kurulu toplanmış, kurul hızlı kararlar alıyor biz de hızlı işimizi yapıyoruz. Vakıflar genel Müdürlüğü, Konak belediyesine yazı yazıyor. Yani bütün bu yapılanlar yok sayılıyor ve İzmir Valiliği İzleme Yatırım Koordinasyon Merkezi tarafından yapılacaktır diyor. Bu kadar kişi uğramış, 8 günde projesini bitirmiş bir belediyeye haksızlık yapılıyor. Siyasi rant elde edilmeye çalışıyor.  Gece gündüz hazırlandılar arkadaşlarımız. Mühim olan şadırvanın yapılması, biz yapacağız dedik, valiliğimiz üstlenmiş, biz bundan hayıflanmayız. Bunları siyasi polemik yapılması bizi üzüyor. Konak belediyesi tüm işlerine sahip çıkar, takip eder ve bitirmek için gayret gösterir" dedi. 

ÇİĞLİ- GÜNDEM BELEDİYE TAŞINMAZLARININ SATIŞI

Çiğli Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşimi Başkan Vekili Ali Rıza Koçer idaresinde gerçekleşti. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün katılmadığı Meclis toplantısında belediyeye ait 161 taşınmazın satışı tartışma konusu oldu. 

KANER: “TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ”
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner, konuya ilişkin söz alarak 161 taşınmaz ile ilgili gerçekleşen ihaleyi yakından takip ettiklerini kaydetti. Kaner, “ihale sürecini titizlikle devam ediyor bizler de durumu titizlikle takip ediyoruz.  Sürecini takip ettiğimizi belirtmek isteriz, kamuoyu için en doğru kararı vereceğinize inanıyoruz. Ayda bir iki meclis toplansak da hepimiz Çiğli’de yaşıyoruz   vatandaş önümüzü kesip tramvay çalışması kamu hizmeti ama kamu eziyeti haline döndü diyor.  Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının  titiz çalışması ile Mavişehir kavşağı açıldı  ve kısmi olarak kargaşa engellendi ama Ekol kavşağında ise kargaşa devam ediyor. Çiğlilere zor durumda kalıyor” dedi.
 

ASLAN: “TOKİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti Grup Sözcüsü Nedim Aslan, “ Atatürk Mahallesi 8930/1 sokak TOKİ Konutları istinat dualarında bir kayma söz konusu yağmur gelmeden tedbir alınmalı. Merkezi hükümetin açıkladığı Çiğli’de Milli Emlak’a ait yerlerde bir TOKİ Projesi hazırlamaya çalışıyoruz, bununla ilgili birkaç lokaysan belirledik ve umuyoruz ki TOKİ’yi de Çiğli’de başlatmış oluruz. İhale sürecini de takip ediyoruz ve siz de bize bilgilendirme yaptınız. Umarız Çiğli için en iyisini yaparsınız. Daha doğru tekniklerle daha karlı bir şekilde satışa çıkaracağınıza inanıyoruz. Biz encümenin de Belediye Başkanının da en doğru kararı vereceğine inanıyoruz her şey Çiğli Halkı menfaatine olacaktı diye umut ediyoruz” diye konuştu.

ÇETİN: “ENCÜMENİMİZ EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR”
CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Çetin “Encümenimiz, belediye ve meclis adına çalışır. Kendi seçtiğimiz arkadaşların doğru işleyişi anlamında bir tereddütlümüz yoktur. Kendi içimizden  seçtiğimiz kurumun sanki saygınlığını tartışıyoruz bu olmamalı, endişe taşınmamalı ve ihale süreci de henüz bitmedi ve encümenimiz de en doğru kararı verecektir” dedi.

KOÇER: “ÇİĞLİ HALKININ MENFAATİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Vekili Ali Rıza Koçer ise dilek, istek ve şikayetlere teker teker yanıt verdi. Koçer, “Arsa meselesi şu an encümende ve gerekli en doğru kararı verir. Hepimiz Çiğli halkının menfaati için çalışıyoruz. Bu Galip Öztürk zamanında kurulan bir kooperatife verilmiş yani 1998’den bu yana, kangren olmuş bir durum. O günün koşullarında verilen arsa payı düşük, evet koşullar değişmiştir. Hem meclis üyesi arkadaşlarımız hem de Başkanımız en doğru kararı verecektir içiniz rahat olsun” ifadelerini kullandı.
“YILSONUNA KADAR TRAMVAY BİTECEK”
Koçer, “Tramvayın yüzde 80’ni bitti. Siz gezdiyseniz Nazım Hikmet Bulvarı ve Ekol dışında büyük bir inşaat kalmadı. Ufak tefek sorunlar oldu ama ben hem Büyükşehir’i hem de firmayı kutluyorum. Bakın biten yerler ne kadar güzelleşmiş. Ben firma ile görüştüm bu yılın sonuna kadar inşaatın biteceğini ve Mayıs’ta da aksilik olmazsa tramvayın anahtarı çevrilecek. Atatürk Mahallesindeki duvar için inşaat mühendisleri arkadaşları gönderdik ve Başkanımıza bir rapor sunacaklar. Elbette bu durumla ilgileniyoruz teknik rapora göre hareket edeceğiz”
“MUTLULUK DUYARIZ”
TOKİ’nin Çiğli’de başlamasından da mutluluk duyarız, çalışmanız için de teşekkür ederiz" dedi. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir