MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İmamoğlu'na siyasi yasak davasında yeni gelişme
Güncel
31 Mayıs 2024 Cuma 13:52

İmamoğlu'na siyasi yasak davasında yeni gelişme

İBB Başkanı İmamoğlu'na siyasi yasak da talep edilen davada 2 Ekim'e ertelendi. Hakim, üç kişilik bilirkişi grubundan yeni raporun alınmasına karar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde, şartları oluşmayan bir firmaya ihale verdiği iddiasına ilişkin "ihaleye fesat karıştırma" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davada İmamoğlu'yla birlikte tutuksuz yargılanan 7 sanığın avukatları avukatları ile davaya müdahil İçişleri Bakanlığının avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısı, soruşturma aşamasındaki bilirkişi raporu ve kovuşturma aşamasında alınan bilirkişi raporu arasında uyuşmazlık olduğunu belirterek, yeni bilirkişi raporunun alınmasını talep etti.

Hakim, 3 kişilik bilirkişi grubundan yeni raporun alınmasını kararlaştırıp duruşmayı ekim ayına erteledi. Duruşmayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi de takip etti.

İMAMOĞLU: DAVANIN İÇİ BOŞ

İmamoğlu'nun Beylikdüzü belediye başkanı olduğu dönemde ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılandığı davanın bir sonraki duruşmasının 2 Ekim'de yapılmasına karar verildi. İmamoğlu için bu davada 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor.

Savcılık davada ayrıca, İmamoğlu için siyasi yasak anlamına gelen "belli haklardan yoksun bırakılma" cezası da istiyor. İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamada davayı "içi boş" olarak nitelendirmiş ve ve "İstinafta bu sürecin kapatılmasını bekliyorum" demişti.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir