MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İmamoğlu'ndan 'Buğra Gökce' sorusuna yanıt
Politika
30 Kasım 2023 Perşembe 23:45

İmamoğlu'ndan 'Buğra Gökce' sorusuna yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aday adayı olacağı iddia edilen Buğra Gökce ile ilgili Halk TV yayınında açıklamada bulundu.

CHP’de belediye başkan aday adayı başvuruları 5 Aralık’a kadar uzatılırken, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı seçim takvimine göre ise devlet memurları 1 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar görevlerinden ayrılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin 1 Aralık’ta görevinden istifa edeceği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yapacağı iddia ediliyor. Gökce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik görevinde iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aday adayı olacağı belirtilen Buğra Gökce ile ilgili Halk TV yayınında açıklamada bulundu.

Buğra Gökce ile ilgili “adaylık konusunda bir bilginiz ve etkiniz var mı?” sorusuna yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi

 “Adaylık isteyen yada siyasete girme arzusu olan belki 100’e yakın büyükşehir bünyesinde yani hukuken istifasını verme konumunda olan arkadaşımız var. 

Buğra Bey bizim değerli bir genel sekreter yardımcımız. Aynı makamda yada benzeri makamda arkadaşlarımız da var bu sürece dahil olmak isteyen… 

Herkese aynı cümleyi söyledim; Karar size aittir. Siz yolunuzu çizeceksiniz , tabiî ki  istifa etmek zorundasınız. Değerli hizmetleriniz var ve bu yolcuğu kendiniz tariflendireceksiniz. 

İstifa süreçleri işliyor. Partinin kendi usul ve yöntemleri var.

Çok fazla sayıda bürokrat var bu şekilde ve ben hepsiyle görüşemem. Bir heyet oluşturdum. Orada bu işin uzmanı olan insan kaynaklarından arkadaşlarım adaylık isteyen arkadaşlarımızın niyetlerine, yapmak istediklerine dair görüşüyor”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir