MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İmamoğlu'ndan Soyer'e: Gururla takip ediyorum!
Yerel Yönetimler
24 Ağustos 2021 Salı 10:18

İmamoğlu'ndan Soyer'e: Gururla takip ediyorum!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir'in yeni tramvay projesinde ilk rayların döşenmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i tebrik etti.

GERÇEKİZMİR - İzmir'de yeni bir tramvay hattı heyecanı yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tunç Soyer'in hamlesine İstanbul'dan tebrik geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Çiğli Tramvayı inşaatındaki çalışmaları inceledi. Evka-5 kavşağında süren imalatlar ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon'dan bilgi alan Başkan Soyer, bölgedeki çalışmalar kapsamında tramvayın ilk raylarının döşendiğini müjdeledi.

GURURLA TAKİP EDİYORUM 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Soyer'in çalışmalar ve yeni hatla ilgili bilgileri aktardığı sosyal medya paylaşımını, "İzmir’in toplu taşıma sistemine yönelik yatırımlarınızı gururla takip ediyorum Tunç Başkanım" mesajıyla takipçilerine aktardı. 



ÇİĞLİ TRAMVAYI HAKKINDA 
Çiğli Tramvayı hattı 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşuyor. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık 500 metrelik bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek ve köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Hat güzergâhı Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu, Ataşehir, Çiğli İstasyonaltı Mahallesi, Çiğli İzban İstasyonu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek. Ayrıca Karşıyaka Tramvayı’nın yapımı esnasında, mülkiyet problemleri nedeni ile yapılamayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Ataşehir-Mavişehir İzban İstasyonu bağlantısı da bu hattın inşaatı çerçevesinde hayata geçirilecek. Çiğli Tramvayı’nın hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir