İzmir’de yaşanan su krizi devam ederken bu kez ‘yeni kuyu’ tartışması yaşanıyor. Başkan Tugay’ın "DSİ yeni kuyular açmak için izin vermiyor" çıkışına yanıt geldi. DSİ’den yapılan açıklamada, “Son 2 yılda İZSU tarafından yapılan bütün kuyu açma ve yenileme taleplerinin tamamına izin verilmiştir” denildi. AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili İnan konuya ilişkin açıklamada bulundu.
GERÇEKİZMİR - İzmir’de geçtiğimiz yılın yaz aylarında yaşanan kuraklık ve su kaynaklarında azalma nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun uyguladığı su kesintileri devam ederken kentte Büyükşehir ve muhalefet arasındaki tartışmalar da devam ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "DSİ yeni kuyular açmak için izin vermiyor" çıkışı yeni bir tartışmanın fitilini ateşlerken DSİ Genel Müdürlüğü’nden konuya ilişkin açıklama geldi.
DSİ açıklamasında, “Son 2 yılda İZSU tarafından yapılan bütün kuyu açma ve yenileme taleplerinin tamamına izin verilmiştir” ifadelerini kullanırken, İZSU’ya kayıp/kaçak eleştirisinde bulundu.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise, “Buradan Sayın Cemil Tugay’a net uyarımızdır: Artık bahanelerin arkasına sığınmayın. DSİ’nin raporlarda açıkça belirttiği "şebekedeki kayıp-kaçağı düzeltin" uyarısını dikkate alın ve işinizi yapın” dedi.
İZSU’nun DSİ’den talep ettiği kuyu yenileme izinleri, yaptığımız yoğun görüşmeler neticesinde eksiksiz karşılanmıştır. İzmir’imize hayırlı olsun. Tüm destekleri için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İrahim Yumaklı’ya teşekkür ediyoruz. Buradan Sayın Cemil Tugay’a net uyarımızdır: Artık bahanelerin arkasına sığınmayın. DSİ’nin raporlarda açıkça belirttiği "şebekedeki kayıp-kaçağı düzeltin" uyarısını dikkate alın ve işinizi yapın. Yazın İzmirliyi susuz bırakıp sonra "engelleniyoruz" algısı yapmaya sakın kalkmayın! Özgür Özel ve İzmir’in oylarıyla seçilip şehre turist gibi uğrayan, İzmir'in sorunlarından bihaber o CHP’li vekiller için İzmir "çantada keklik" olabilir. Onların keyfi yerinde, İzmir umurlarında olmayabilir ama biz buradayız ve Güzel İzmir’i asla sahipsiz bırakmayız.