MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnan’dan hayvanseverlere tepki: Bizim için önce insan!
Politika
15 Temmuz 2024 Pazartesi 09:19

İnan’dan hayvanseverlere tepki: Bizim için önce insan!

Sokak hayvanlarının öldürülmesini de içeren yasa teklifi TBMM’ye gelirken İzmir’de yasayı protesto eden bir grup AK Parti İzmir Milletvekili İnan’a tepki gösterdi. İnan sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

GERÇEKİZMİR - AK Parti sokak hayvanlarına ötenazi uygulanmasını da içeren yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunarken konu hakkında tartışmalar büyüyerek devam ediyor.

Yasaya karşı tepkiler yükselirken 17 maddelik teklifle belediyelere; kuduz, bulaşıcı hastalık veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara ötanazi yapma, yani bu hayvanları öldürme yetkisi veriliyor.

Ancak sahipsiz hayvan popülasyonunun kamu güvenliği açısından tehdit oluşturması halinde sağlıklı hayvanlara da ötanazi yapılmasının yolu açılıyor.

Geçtiğimiz günlerde yasaya karşı İzmir Alsancak’ta protesto gösterisi düzenlenirken AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da protesto edildi.

AK Partili İnan’ın yasa için imzacı olduğu belirtilirken protestocular tarafından İzmir halkını temsil etmediği belirtildi.  

İnan ifadelere sosyal medya hesabından yanıt verdi.

"BİZİM İÇİN ÖNCE İNSAN!"

Söz konusu videoyu alıntılayarak paylaşımda bulunan AK Partili İnan, “Eyleminize saygım sonsuz.  Ama hepinizden daha fazla İzmirliyim. İzmir Milletvekili seçildiğim günden beri bu şehrin insanları için, gençleri için ve arka mahallelerinde yaşayan, yerel yönetimlerin unuttuğu hemşerilerimiz için çalışıyorum. İzmirlilerin her türlü sorunlarında yanlarında olacağıma daha ilk günden söz verdim. Biz, bu şehrin çocuklarını ve arka mahallelilerini sahipsiz bırakamayız. Yüzbinlerce çocuk, başıboş köpeklerin tehdidi altında yaşamak zorunda kalıyor. CHP’li yerel yöneticilerin yıllardır gösterdiği sorumsuzluk da bu işi çözümsüz bıraktı. Biz, insanımız için bu adımı atmak zorundayız. Barınmadan, sahiplendirmeye kadar tüm seçenekler mevcut. Parçalanmış çocuk vücutları, bu millete reva görebileceğimiz bir konu değildir. Bizim için, önce insanımızın önce çocuklarımızın can güvenliği!" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir