MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnciraltı planlarına Büyükşehir ile 2 belediyeden itiraz!
Güncel
14 Haziran 2023 Çarşamba 13:40

İnciraltı planlarına Büyükşehir ile 2 belediyeden itiraz!

İzmir'in on yıllardır plan bekleyen bölgesi İnciraltı'nda bakanlık tarafından açıklanan ve 11 Mayıs'ta askıya çıkan planlar için itiraz süresi sona erdi. Askı sürecinde planlara İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Balçova ve Narlıdere belediyelerinin yanı sıra büyük toprak sahibi sermayedarlardan bazıları itiraz etti. 

GERÇEKİZMİR - İzmir'in on yıllardır plan bekleyen bölgesi İnciraltı'nda bakanlık tarafından açıklanan ve 11 Mayıs'ta askıya çıkan planlar için itiraz süresi sona erdi. 

Askı sürecinde planlara İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Balçova ve Narlıdere belediyelerinin yanı sıra büyük toprak sahibi sermayedarlardan bazıları itiraz etti. 



Süreçle ilgili İnciraltı Gelişim Derneği'nden (İNGEDER) açıklama geldi.

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası gibi odaların itirazda bulunmamasından memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkür ziyaretine gideceklerini bildirdi.



ODALARA TEŞEKKÜR 
Karabulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak; bugüne kadar şehrimize sesimizi duyurmaya çalışarak bölgemizde tarım vasfının bittiğini, yapılacak planlarda da hep “İzmir’in yararına , bizleri de mağdur etmeyecek planlama” istemiştik. Yüzde 99'u şahıs mülkiyeti olan ve 5 nesildir İzmirli ailelerin yerleri İnciraltı ve Bahçelerarası planları; maksimum 3 katı geçmeyen, İzmir’in vizyonuna uygun olan “sağlık turizmi odaklı” planlarla, yepyeni nitelikli yeşil alanlarla planlandı. 30 günlük askı sürecinde yapılan itirazlar bizleri çok ama çok şaşırttı.  Öncelikle bir teşekkür ederek başlamak istiyoruz. Bugüne kadar bizleri anlamamak ve gerçekleri görmemekle suçladığımız İzmirli meslek odaları “İnciraltı Planlarına” itiraz etmeyerek bizleri çok mutlu etmişlerdir, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulundan, Mimarlar Odası İzmir Şubesinden, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinden ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinden İnciraltı Gelişim Derneği olarak randevu talep edeceğiz. Kendilerine hem teşekkürlerimizi bizzat ileteceğiz hem de İnciraltı için 18 uygulama planlamaları konusunda önerileri dinleyeceğiz. Birlikte ortak proje geliştirerek, İzmir’in geleceğine yepyeni vizyon bölgesi olabilecek, mimari tasarımları ile dünya da örnek olabilecek projeler için katkı sunmalarını isteyeceğiz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bugüne kadar katılımcı ve İzmirli vatandaş odaklı bir planlama içinde oldu. Geliştirilebilecek her öneri ve projelerde de yine aynı katkıları İzmirli meslek odalarımız ve İnciraltı Gelişim Derneği olarak verebiliriz.

"ÜZÜLEREK BELİRTMEK İSTERİM Kİ..."
İnciraltı planlarına yapılan itirazlar, üzülerek belirtmek isterim ki; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi ve İnciraltı’nda mülkiyeti bulunan büyük sermayeli toprak sahipleri olmuştur. Her itiraz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca dikkatle takip edilecek ve süreç yakın zamanda tamamlanarak, 18 uygulama aşamasına geçilecektir. İnciraltı ve İzmir hak ettiği değere çok yakında kavuşacaktır, çünkü arkasında İzmir ve İzmirli vardır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yasemin Sarıata
 7 Eylül 2024 Cumartesi 21:04
Cemil bey biz inciraltı toprak sahipleri olarak sabırla beklemekteyiz. Aklımın almadıgı birsey senelerce doktorluk yapan bir kişinin politikaya girmesi. Bir tıp öğrencisinin ülkeye maliyeti o kadar agır ki madem politıkaya sıcrayacaktınız, baska bir kişinin tıp okumasına niye engel oldunuz ?
 Hakan
 13 Ekim 2023 Cuma 23:36
Belediye kimdir ya ylkln geçin CHP zaten çalışmıyor çalışanada engel oluyor İzmir CHP den slklldl artık
 Yasemin Sarıata
 4 Ağustos 2023 Cuma 22:04
Tunc bey hani siz halktınız ? Orada dişindentırnagından artırarak toprak alan büyüklerin mangalcıların yerlesmesine vicdanınız erimiyor mu Gecmişte yasayanlar yanı analar babaların hakkını yemek olmuyor mu? Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyoruz saygılar
 Burhan Kayıran
 20 Haziran 2023 Salı 18:08
İnciraltı'nda imap planlamasına konu olan yaklaşık 6000 dönüm olan alanda söz hakkı mülk sahiplerinindir. Bu bölge uzundure veya buca kuruçeşme gibi devlet arazisine çökerek alınmamıştır. İnciraltındaki arazilerin geçmişi 150 yıl civarıdır. Yapılan son planda kesinleşmiş mahkeme kararı olan ve Oşinografi Dairesi kayıtlarına da geçmiş olan kıyı kenar çizgisine aykırı planlama yapılmıştır. Ayrıca yine mahkeme kararıyla sit alanından çıkarılan bazı araziler yanlış şekilde 1. ve 2. derece sit alanı olarak gösterilmiştir. İnciraltı bölgesi İzmirin şehirleşmesinin devamı için gereklidir. Sizler önce Narlıderede dağın başına ormanın içine yapılan binalara ses çıkarın. Zaten İnciraltı bölgesinde mülk sahiplerini ilgilendiren ve hakları olan bölge inciraltı sahil parkı (Barış manço parkı ve lagünün) dışında kalan kara tarafında olan kesimdir. Haliyle İzmir halkının inciraltı sahilinde deniz ile bütünleşmesine engel bir durum yoktur. Haa siz derseniz ki inciraltı kara tarafındaki imara konu edilen alanları millete tahsis etsinler. Bu yapılamaz. Bu bölge halkın içinden olan inciraltı sakinlerinin tapulu mülküdür. Her yıl düzenli vergisi ödenmektedir. Yapılacak olan her türlü imar düzenlemesi mülk sahiplerinin menfaatine yönelik olmalıdır. Kimsenin tapulu arazisini "İzmir nefes alsın" diyerek zorla parka bahçeye çeviremezsiniz. İmarsız da bırakamazsınız. İmar konusuna laf edenler, acaba bir karış yeri olsaydı inciraltında o zaman ne düşünürlerdi. Nokta.
 Tevfik
 14 Haziran 2023 Çarşamba 19:09
Narlıdere belediyesine ne oluyorki kendi sınırlarına baksın sahilevlerinin değeri düşmesin diye mi karşı çıkıyor önce sahahilevlerinden denize dökülen çamurlu mu yoksa kanalizasyon suyu mu ona baksın.bi rahat bırakın bahçelerarasını üstüne lazım olmayan herkes engel olmaya kalkıyor.
 Fisun Düren
 14 Haziran 2023 Çarşamba 17:55
Projeye itirazı çok anlamsız buluyorum, bölgenin ıslah edilmesi şart. Yeni imar planı bırakın bahçelearasını İzmir’in güzel yüzü olacak. Olumlu planlara destek verilmesi gerekir.
 Hatice
 14 Haziran 2023 Çarşamba 15:19
İzmirli biri olarak o bölgenin mangalci ve düğün salonlarının işgal etmesine anlam verrmiyorum nerede belediyecilik anlayışları heryer gece kondu gibi istinye park gökdeleni dikilirken ve özdilek oteli yapılırken belediyecilik nerede idi yeter artık insanların tapulu arazilerini kullanmak istemelerine engel olmayın
 ayşe
 14 Haziran 2023 Çarşamba 14:06
Büyük şehir İnciraltı planlarınla uğraşcağına,trafik,sivrisinek ,koku bunlarla uğraşsa daha verimli olur.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir