MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere diken üstünde: Sokaklar karıştı
Dünyadan
3 Ağustos 2024 Cumartesi 14:53

İngiltere diken üstünde: Sokaklar karıştı

İngiltere, Southport'taTaylor Swift temalı bir etkinlikte üç çocuğun öldürülmesinin ardından ardından tırmanan gerilim artarak devam ediyor. Ülke genelinde 35'ten fazla miting planlanıyor.

Polislerin saldırıya uğraması ve araçların ateşe verilmesi sahnelerinin tekrarlanabileceği korkusu artmış durumda... Şüphelilere yönelik kitlesel bir operasyona hazırlık olarak hafta sonu için fazladan güvenlik gücü görevlendirildi.

Sunderland'de dün gece protestocular bir polis karakolunu ateşe verip dükkanları yağmaladı, çevik kuvvet polisine tuğla ve füzelerle saldırıldı. Son kargaşa, Southport milletvekilinin eylemlecileri eleştirmesi ve 'keder kaçıran iğrenç aşırılıkçılar' olarak nitelemesiyle geldi.

Southport Milletvekili Patrick Hurley, Times'a yaptığı açıklamada isyancılara sert bir şekilde yüklenmiş ve "Salı gecesi saldırıya uğrayan polisler muhtemelen mesleki hayatlarının en travmatik gününü yaşayan, vahşetin hemen ardından olay yerine gelen aynı polis memurlarıydı" ifadelerini kullanmıştı.

Hurley olaylar hakkında şunları söylemişti:

"24 saat sonra, üzerlerine tuğla atılıyor. Kesinlikle iğrenç. Ve aşırılıkçılığı nedeniyle uyarılması gerekiyor. Bu, kargaşa içindeki bir kasabanın masum duygularını lekeliyor. Ailelerin acısını lekeliyor"

Sunderland'de isyancılar kasabanın polis karakollarından birine yangın bombası attılar - ardından koridorlarda dolaşıp pencereleri ve masaları kırdıkları görüldü.

İsyancılar genel merkezi yağmalarken Waterloo Place'deki merkez polis ofisini alevler sardı, yüzlerce kişilik bir kalabalık ise kuzeydeki kasabanın sokaklarında yürüdü.

Polis ve isyancılar arasında şiddetli arbede yaşandı, tuğlalar ve bira kutuları havada uçtu ve arabalar ters çevrilerek ateşe verildi.

Bu hafta sonu için planlanan gösterilerin detayları ise, kalabalıkları harekete geçirmeye çalışan aşırı sağcı sosyal medya hesapları ve şifreli mesajlaşma uygulamalarındaki gruplar tarafından yayıldı. Eski Ticaret Bakanı Kemi Badenoch, Telegraph'a yaptığı açıklamada yetkililere seslendi ve "Gerilimi görmezden gelemezsiniz" uyarısında bulundu.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir