MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İş dünyasında gündem Özgener’in adaylığı: İTO’nun muhalif kanadı nasıl bakıyor?
Yerel Yönetimler
6 Ocak 2018 Cumartesi 08:06

İş dünyasında gündem Özgener’in adaylığı: İTO’nun muhalif kanadı nasıl bakıyor?

İTO Yönetim Kurulu başkanlığına adaylığını 10 Ocak’ta resmen açıklayacak Mahmut Özgener’in iş dünyası ve diğer odalardan güçlü destek aldığı öğrenilirken, kurumda Demirtaş’a muhalif kanadın önemli isimleri de Özgener’i ve kararını değerlendirdi.

GERÇEKİZMİR – İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) Nisan ayında yapılacak seçimler öncesi dengeleri değiştirecek bir gelişme yaşandı. 

İzmir’in tanınmış işadamı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Başkanı Mahmut Özgener kulislerde uzun süredir dillendirilen iddia üzerine soru işaretlerini ortadan kaldırdı ve İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olacağını duyurdu. Özgener 10 Ocak’ta Swissotel’de resmi adaylık açıklaması yapacak. 

Gündeme damga vuran gelişmenin ardından kentin diğer güçlü odalarından ve İzmir iş dünyasından güçlü destek aldığı öğrenilen Özgener’in adaylığına İTO içindeki muhalefet kanadının nasıl baktığı merak konusu oldu. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’a muhalif isimler Özgener’in adaylığını Gerçekizmir’e değerlendirdi. 



NASIR: ŞU YA DA BU DEMEKTENSE…  
İTO’da son seçimde muhalefetin ortak adayı olarak Demirtaş’a rakip olan Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve Meclis Üyesi Necip Nasır’dan da Özgener’in adaylığı hakkında bir değerlendirme geldi. 
Nasır, “Mahmut Bey sevilen, sayılan bir iş adamı, İzmir’in yakından tanıdığı bir ailenin mensubu… Vizyon itibariyle de uygun bir isim… Ancak süreci beklemekte fayda var. Bu seçimde herkes aday olabilir. İki  turlu bir seçim olacak, önce meclis ardından başkanlık seçimi yapılacak. Geçen dönem Ekrem Bey’in yönetim anlayışına karşı olduğum için aday oldu. Değişmesinden yana düşüncelerimi de ifade ediyorum. Burada bize düşen görev listeleri birleştirerek muhalif kanadın birlikte hareket etmesini sağlamaktır. Belki başka adaylar da çıkacak. ‘Şu-bu’ demektense birleştirici ve sonuca gidecek her harekete katkı koymaktan yanayım” ifadelerini kullandı.

ÖZÇİFTÇİ: O ALGIYI YIKARSA…
İTO Meclis Üyesi ve muhalefet kanadının güçlü isimlerinden Salih Özçifçi, Özgener’in adaylığını değerlendirirken, sürecin bir AK Parti projesi olduğu yönünde algı yarattığını ve başarı için bu algının yıkılmasının gerektiğinin altını çizdi. Özçiftçi, “Mahmut Özgener isim olarak da aile olarak iyi bilinen, iyi tanınan bir işadamı… İktidarın son dönemde oda ve borsaları dizayna kalkışması, art arda KHK’lar ile alınan seçim ertelemesi ve vakıf kararları ekseninde birden bir ‘Hizmet etmek istiyorum’ diye ortaya çıkması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Ben dahil birçok meclis üyesi arkadaş da böyle bir algı var. İzmir Ticaret Odası’ndaki kurumu pasifize eden ve çıkarları doğrultusunda kullanan tek adam zihniyeti mutlaka yıkılmalıdır ama böyle bir çıkış en doğru adres midir bilmiyorum. Çok altı dolmuyor ama Mahmut Özgener bu ‘AK Parti projesi’ algısını yıkarsa en doğru isimlerden biridir. Bir diğer dezavantajı da odanın içinden gelmiyor olması olacak. İTO’da meclis üyelerinin çoğunluğu yeniden seçilerek geliyor. Böyle bir yapıda odanın içinden birisi daha şanslı bir aday olacaktır” dedi. 



ÇALIŞKAN: BENCE YAKIŞIR! 
Demirtaş’a karşı muhalefetin güçlü isimlerinden İTO Meclis Üyesi Necmi Çalışkan’dan ise Özgener’e tam destek geldi. İTO’da seçim kazanmanın zorluğunun ve önce komite seçimlerinde başarı elde etmenin gerekliliğinin altını çizen Çalışkan, “Benim tavrım çok net… İzmir’i taşıyacak, birikimi ve vizyonu olacak bir ismin başkan olmasını isterim. Mahmut Özgener de tanıdığım bir insan… 6 ay birlikte çalıştık. Mahmut Özgener birikimi olan, kurumlarda pişmiş, yöneticilik deneyimi olan bir insan… Başkanlık için de çok doğru bir isim… Bence odayı taşır. Adaylığına sıcak bakarım” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir