MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşçi protestosu gölgesinde meclis: Çeşme Kalesi eylem alanı!
Güncel
14 Haziran 2024 Cuma 18:00

İşçi protestosu gölgesinde meclis: Çeşme Kalesi eylem alanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işten atılan işçiler Başkan Tugay’ı İzmir Sanat’taki ofisinin önünde protesto etti. Bu sırada Tugay’ın koruma araçlarından biri işçi kadının ayağını ezdi. Olayın ardından taraflar arasında arbede çıktı. Kadın hastaneye kaldırıldı. İşçiler bugün Çeşme Kalesi’nde yapılan meclis yakınında eylem gerçekleştirdi. Meclis sırasında protesto sesleri yankılandı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler bugün İzmir Sanat’ta Başkan Cemil Tugay’ın ofisinin önüne gelerek protesto gösterisinde bulundu.

Bugün Saat 16:00’da taraflar arasında gerçekleşmesi beklenen ancak iptal edilen görüşmenin ardından işçiler Tugay’ın binadan çıkması ile sloganlar atarak eylemde bulunurken Başkan Tugay aracına binerek uzaklaşmak için hamle yaptı.

Başkan Tugay’ın aracı ile eşzamanlı hareket eden koruma aracı ise o sırada orada bulunan ve işten atılanlar işçilerden biri olan kadının ayağını ezdi.

Olay yerine ambulans çağrılırken işçiler ve koruma ekibi arasında arbede yaşandı.

Yaralanan kadına ambulans ile ilk müdahale yapılırken ardından hastaneye kaldırıldı.

İŞÇİLERDEN ÇEŞME KALESİ'NDE PROTESTO!

Yaşananların ardından işçiler bugün Çeşme Kalesi’nde gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı 3. oturumunda Tugay'ı protesto etti. Çeşme Kalesi'nin surlarının dışında slogan atan işçilerin sesi meclisin gerçekleştirildiği alana kadar ulaştı. Uzun süredir devam eden işten çıkarılan işçilerin eylemi mecliste tartışma konusu da oldu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir